Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Uyuşturucu Kullanımı Hızla Artıyor: 12 Yaşın Altındaki Çocuklar da Tehlikede

22 Eylül 2023
Uyuşturucu Kullanımı Hızla Artıyor: 12 Yaşın Altındaki Çocuklar da Tehlikede

"Diyarbakır Barosu'nun Yayınladığı Rapor, Uyuşturucu Madde Kullanımının Artışını Ortaya Koyuyor ve Devletin Önleyici Tedbirlerde Yetersiz Kaldığını İfade Ediyor."

Diyarbakır Barosu'nun uyuşturucu madde kullanımıyla ilgili hazırladığı bir rapora dayanıyor. Rapora göre, Diyarbakır'da uyuşturucu madde kullanımının her geçen yıl arttığı belirtiliyor. Rapordaki verilere göre, 2020'de 12 yaşından küçük 15 çocuk için avukat atanmışken, bu sayı 2021'de 8, 2022'de 16 ve 2023 yılının ilk 8 ayında 8 olarak kaydedilmiş. Bu durum, özellikle çocuklar arasında uyuşturucu madde kullanımının arttığını gösteriyor.


Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Mehdi Özdemir, raporun uyuşturucu madde kullanımının artış gösterdiğini ve bu sorunun ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurguluyor. Rapora göre, 0-12 yaş aralığındaki çocuklarda 2021-2022 yılları arasında yüzde 100'lük bir artış yaşandığı belirtiliyor. Aynı şekilde, 12-18 yaş aralığındaki çocuklarda da benzer düzeyde artışlar görülüyor. Yetişkinler arasında da suç kayıtlarına dayalı verilere göre Diyarbakır'da uyuşturucu madde kullanımının yıldan yıla önemli ölçüde arttığı ifade ediliyor.


Öte yandan, rapora göre devletin bu sorunla mücadelede yeterince etkili önleyici faaliyetlerde bulunmadığına ve gerekli adli ve idari tedbirlerin alınmadığına dikkat çekiliyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'nın dahi yer aldığı Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun, sağlık alanında çalışan sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve barolar gibi kurumların sürece dahil edilmemesi eleştiriliyor.


Uyuşturucu madde kullanımının artması ve bu sorunun halk sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturması, devletin daha etkili önleyici tedbirler alması gerektiğini gösteriyor. Bu haberde Diyarbakır Barosu'nun bu sorunu gündeme getirdiği ve devletin sorumluluklarını yerine getirmemesinin ciddi sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekildiğini görebilirsiniz.




Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber






Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.