Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

İpekyolu Belediyesi, Okul Kantinlerini denetliyor

18 Eylül 2023
İpekyolu Belediyesi, Okul Kantinlerini denetliyor

Öğrencilerin sağlıklı gıdalara erişimi için İpekyolu Belediyesi, okul kantinlerini titizlikle denetliyor. Hijyen kurallarına uygunluk ve güvenli gıda temini öncelikleri arasında!

 İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ekiplerinin okul kantinlerinde hijyen denetimleri gerçekleştirdiği ve özellikle öğrenci sağlığını koruma amacıyla bu denetimlerin yapıldığı belirtiliyor. Denetimlerde kantinlerdeki temizlik ve hijyen, gıda ürünlerinin son tüketim tarihleri ve ürünlerde tağşiş olup olmadığı gibi konular inceleniyor. Ayrıca, öğrencilere sunulan hazır gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri kontrol edilerek çocukların sağlıklı gıdaya erişiminin sağlanması hedefleniyor.


Ekipler, kantinlerin ve gıda işletmelerinin hijyen durumunu, ürünlerin tarihlerini ve tağşiş olup olmadığını kontrol ederek tüketicinin güvenli gıda tüketmesini sağlamak için çalışıyor. Eksiği bulunan işletmecilere uyarılar yapılıyor ve eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapılıyor.


Bu denetimlerin amacı öğrencilerin sağlıklı gıda tüketimini desteklemek ve hijyen kurallarına uyulmasını sağlamaktır.



Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.