Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Mutfak Gurme Fuarı güne damga vurdu

15 Eylül 2023
Van Mutfak Gurme Fuarı güne damga vurdu

Van Mutfak Gurme Fuarı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde ilk kez düzenlendi ve yoğun katılımla kapılarını ziyaretçilere açtı.

Bu fuarda Van'ın yöresel lezzetleri ve coğrafi işaret tescilli ürünler başta olmak üzere birçok gıda ürünü sergileniyor. Ayrıca gastronomiye odaklanan etkinlikte yemek yarışmaları ve ikramlar da yer alıyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, fuarın açılışında yöreye özgü ürünlerin yetiştirilmesi için projelerin hazırlandığını vurguladı. Fuar, Pazar gününe kadar devam edecek.



Fuar Açılışı: Van Mutfak Gurme Fuarı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı öncülüğünde düzenlendi ve büyük bir katılımla başladı.


Ürün Çeşitliliği: Fuarın Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştiği etkinlikte, 27'si yerel olmak üzere toplam 39 firma yer aldı. Bu firmalar coğrafi işaret tescilli ürünlerden, bakliyattan, hububattan, baharatlardan, yağlardan, et ürünlerinden, unlu mamullerden, çikolatadan, şekerlemelerden ve çeşitli yemeklere kadar birçok gıda ürününü sergiledi.


Yemek Yarışmaları: Fuarın önemli bir parçası yemek yarışmaları oldu. Ayran aşı, Van balığı ve keledoş gibi yöresel lezzetlerden en iyi yemeklerin seçildiği yarışmalar düzenlendi.


Tarımsal Projeler: Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, fuarın açılış töreninde, Van'da tarımsal ürünlerin geliştirilmesi için projelerin hazırlandığını açıkladı. Bu projeler, sertifikalı tohum dağıtımından baraj ve gölet inşasına, meyve ağaçları fidelerinin dağıtımından hayvancılığı desteklemeye kadar çeşitli alanları kapsıyor.


Turizm ve Tanıtım: Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, fuarın Van mutfağını tanıtmak ve dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlendiğini vurguladı. Bu tür etkinliklerin turizme de katkı sağladığını belirtti.




Van haber Vansokakhaber 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.