Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Yurt başvuru sonuçları açıklandı

13 Eylül 2023
Yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın 2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçları hakkında yaptığı açıklama...

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yapılan yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Bakan Bak, bu yılın tarihindeki en yüksek başvuru talebiyle karşılaşmalarına rağmen, %87'lik bir ilk yerleştirme oranına ulaştıklarını vurguladı. 


İşte Bakan'ın açıklamalarının öne çıkan noktaları:


Yurt kapasitesi geçtiğimiz yıla göre artış göstermiştir ve şu an itibarıyla 81 il, 260 ilçe ve KKTC'de 822 yurt bulunmaktadır. Toplam yatak kapasitesi ise 950 bin olarak hizmet vermektedir.


Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl GSB yurtlarında %87'lik bir yerleştirme oranına ulaşarak yeni bir rekora imza atmıştır.


2023-2024 eğitim öğretim yılı GSB yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden öğrenilebilecektir.


Yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, başvurularını eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmışlarsa, sonuçları e-devlet üzerinden sorgulayabilirler. Ayrıca, yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden belirtilen tarihlerde yapabileceklerdir. Ayrıca, kazandıkları yurda şahsen giderek kayıt yaptırma imkanına da sahiptirler.


Yurt ücretleri konusunda ise ilk kayıt ücreti ödendikten sonra, yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak, yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar bir süre verilir. Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.


Bu açıklamalar doğrultusunda, öğrencilerin yurt başvuru sonuçlarını kontrol etmeleri ve kayıt işlemlerini zamanında yapmaları önemlidir. Başvurularını yapan tüm öğrencilere başarılar dileriz.



vanhaber-  vanhaberleri  van sokak haber  



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.