Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'a atanan kaymakamlar göreve başladı

13 Eylül 2023
Van'a atanan kaymakamlar göreve başladı

Van'a atanan kaymakamlar göreve başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kararnameyle, 491 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirilmişti.

Yayımlanan kararnameyle birlikte Van'da görev yapan 5 kaymakamın da görev yeri değişmişti. Bu kapsamda Van'a ataması gerçekleştirilen kaymakamlar kentteki görevlerine başladılar.


Van'ın İpekyolu Kaymakamlığı'na atanan Diyarbakır Kocaköy Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Erciş Kaymakamlığı'na atanan Erzurum Aşkale Kaymakamı Murat Karaloğlu, Van Saray Kaymakamlığı'na atanan Rize Fındıklı Kaymakamı Eyüp Gürdal, Van Gürpınar Kaymakamlığı'na atanan Erzurum Köprüköy Kaymakamı Yasin Erdem, Van Özalp Kaymakamlığı'na atanan Elazığ Maden Kaymakamı Rahmi Bulut Van'daki görevlerine başladılar. Öte yandan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan İhsan Emre Aydın, Yozgat Sorgun Kaymakamı olarak atanırken, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Muhammed Emin Nasır ise, Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne Şube Müdürü olarak atanmıştı. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Nuri Mehmetbeyoğlu, Ankara Kızılcıhamam Kaymakamı olarak atanırken, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan Yunus Ataman, Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamı olarak atanmıştı.


İPEKYOLU KAYMAKAMI ABDULKADİR UMUT KASMAN KİMDİR?


 Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman 1983 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlköğrenimini Muş'ta, ortaöğrenimini de Antalya'da tamamlayan Kasman, 2005 yılında Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2012 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Burdur Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Adaylık süresince sırasıyla; Burdur ilinde merkez stajını, Balıkesir-Susurluk, Şanlıurfa-Ceylanpınar ilçelerinde kaymakam refikliği stajını, Balıkesir-Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde teftiş stajını tamamladı. Yurt dışı stajı çerçevesinde 1 yıl süreyle gönderildiği İngiltere'de "University of Liverpool" da yabancı dil eğitimi aldı. Dil eğitiminin yanı sıra İngiltere'nin yönetim yapısı üzerine çeşitli kamu kurumlarında incelemelerde bulundu. Yurtdışı dönüşüne müteakip Rize İli Kalkandere İlçesinde kaymakam vekilliği stajında bulundu. Ardından 2016-2018 tarihleri arasında Ordu İli Gürgentepe İlçesi Kaymakamlığı. 2018-2020 tarihleri arasında Sinop ili Saraydüzü Kaymakamlığı görevini ifa etti. Bu görevi yürütürken 13.07.2020 tarihli ve 2020/362 Karar sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile ilçemiz kaymakamlığına atanan Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman, 30.07.2020 tarihinde Kocaköy Kaymakamı olarak görevine başlamıştır. Kaymakam Abdulkadir Umut Kasman, evli ve bir çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.


ERCİŞ KAYMAKAMI MURAT KARALOĞLU KİMDİR?

 1986 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlköğretim ve Lise eğitimini sırasıyla Kaptanpaşa İzzet Akçal İlköğretim Okulu ve Çayeli Vakıfbank Lisesinde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü ve Çift Anadal Kapsamında Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünü bitirdi. Memuriyet hayatına Maliye Bakanlığı Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 2015 yılında 103.Dönem Rize Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine intisap etti. Sırasıyla Rize Pazar ve Bursa Kestel ilçelerinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Bursa Büyükorhan ilçesinde de kaymakam vekilliği stajını tamamladı. İngiltere Leicester Üniversitesinde 3,5 aylık dil eğitimi aldı. Kaymakamlık kursunun ardından Denizli/Çardak kaymakamı olarak görevlendirildi. Yaklaşık 1,5 yıl Çardak Kaymakamı ve Çardak Havaalanı Mülki İdare Amirliği görevini yürüttü. 31.08.2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama kararıyla Kırşehir/Akçakent Kaymakamı olarak atandı. 13.07.2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Atama kararıyla Erzurum/Aşkale Kaymakamı olarak atandı. Kaymakam Gelir Uzmanı Gamze Karaloğlu ile evli olup Mahir Karaloğlu adında bir erkek çocuk babasıdır.


SARAY KAYMAKAMI EYÜP GÜRDAL KİMDİR? 


1990 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 2014 yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünden mezun oldu. 2015 yılında Adana Vergi Dairesi Başkanlığında, gelir uzman yardımcısı olarak memuriyet hayatına başladı. 2018 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kahramanmaraş Valiliği'nde valilik stajını, Bitlis ili Ahlat ilçesinde kaymakam refikliği stajını ve Kırşehir ilinde mülkiye teftiş stajını tamamladı. Sırasıyla Gaziantep ili Oğuzeli ve Yavuzeli ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev yaptı. Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda yabancı dil eğitimini tamamladıktan sonra bilgi İngiltere'de Sheffield Üniversitesi'nde eğitim gördü. İçişleri Bakanlığının 11.09.2020 tarihli Onayı ile 14.09.2020 tarihinde Kaymakam Vekili olarak Rize'de göreve başlamıştır.




GÜRPINAR KAYMAKAMI YASİN ERDEM KİMDİR? 


1992 yılında Muş ilinde doğdu. Aslen Kafkas göçmenidir. İlköğrenim ve Lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Lisans eğitimini Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 2018 yılında Yalova Valiliği'nde 106. Dönem Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Yalova Valiliği'nde İl stajını tamamladıktan sonra sırasıyla; Tekirdağ-Ergene ve Ankara-Kızılcahamam ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamladı. Teftiş stajını ise Kocaeli ilinde Mülkiye Müfettişi refakatinde tamamladı. Eskişehir-Mihalgazi ve Giresun-Yağlıdere ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra, İngiltere Manchester Metropolitan Üniversity'de yurtdışı stajını yerine getirdi. Kaymakam Erdem, İçişleri Bakanlığı'nın 11.09.2020 tarihli onayı ile Yenice Kaymakamı olarak atanmış ve 21.09.2020 tarihinde ilçede görevine başlamıştır.




ÖZALP KAYMAKAMI RAHMİ BULUT KİMDİR?


 Erzincan'ın Tercan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tercan'da tamamladı. 2014 yılında Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Memuriyet hayatına 2016 yılında Erzurum Valiliği İl Planlama Uzman Yardımcılığı ile başladı ve sırasıyla Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Gençlik ve Spor Uzman Yardımcılığı mesleklerinde bulundu. 9 Eylül 2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından açılan 106. Dönem Kaymakam Adaylığı sınavını kazandı ve 19 Mart 2018 tarihinde Erzincan Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine intisap etti. Erzurum-Palandöken ilçesinde Kaymakam Refikliği, Erzurum-Uzundere ve Sivas-Hafik ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu.  2019 yılında Ürdün Üniversitesinde Altı ay süreyle Arapça eğitimi aldı. Balıkesir/Dursunbey Kaymakamlığı görevinde bulunmakta iken, 11.08.2022 tarihli ve 2022/392 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Elazığ Maden Kaymakamı olarak atanan Kaymakam Rahmi Bulut, 26.08.2022 tarihinde ilçede görevine başladı. Kaymakam Bulut, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.


Kaynak:VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.