Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Vanlı esnafın normalleşme sevinci

03 Mart 2021
Vanlı esnafın normalleşme sevinci

Türkiye’de en az korona vakıalarının olduğu ve ‘mavi’ listede yer alan Van’da ‘yeni normal hayat’ ile birlikte aylardır kapalı olan esnaflar kepenk açmanın mutluluğunu yaşadı.

 Türkiye’de en az korona vakıalarının olduğu ve ‘mavi’ listede yer alan Van’da ‘yeni normal hayat’ ile birlikte aylardır kapalı olan esnaflar kepenk açmanın mutluluğunu yaşadı. Vanlı esnaf arkadaşlarımızla her gün kara kara düşünüyorduk ne yapacağız diye... 

Lokantacı esnaflarından Haydar yılmaz “Uzun süredir sadece paket servis yapabiliyorduk. Üstelik çalışanların sayısını yarıya düşürmüştük. Yeni dönemle birlikte tüm personellerimiz işbaşı yaptı” dedi.

VANLI ESNAFLARLA  : “NEFES ALDIK”

Türkiye’de kontrollü hayata geçiş ile birlikte yasakların esnetildiği iller arasındaki Van’da aylar sonra kepenk açan esnaflar, “Nefes aldık” dedi. Lokanta işletmecilerinden Haydar yılmaz  Sıkıntılı günleri artık geride bırakmak istiyoruz. Vakaların en az olduğu iller arasındayız ama vatandaşlar rehavete kapılmamalı. 

Uzun süredir sadece paket servisi yapabiliyorduk. İşçilerin yarısı çalışmıyordu. Yeni dönemle birlikte tüm işçilerimiz görev başında. Yeni süreçten umutluyuz” dedi.

BİZ ÇOK MAĞDUR OLDUK KİMSE DESTEK OLMADI BİZE 

Türkiye’de ilk normalleşen iller arasında Van’ın yer almasına sevindiklerini belirten Çay ocağı işletmesi Şakir aslan ise şunları söyledi: 

“Pandemi salgınında en çok etkilenen esnaf grubunun kahveciler ve kıraathanecilerin olduğunu düşünüyorum.  Ancak iş yerlerimize 19’.00’a kadar sınır getirilmesi daha esnek olabilirdi.

 Erken bir saat oldu. Vatandaşlar genelde akşamları çay ocaklarına gelip oturuyor. Yine de normalleşmenin ilk adımı olduğu için mutluyuz. Bu süreçte çok sıkıntılar çektik. Umarım tam anlamıyla normal hayata geçiş yaparız.” 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.