Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Öğretmen mülakatında kameralı dönem başlıyor

12 Eylül 2023
Öğretmen mülakatında kameralı dönem başlıyor

Memur adayları kamuda mülakatın kaldırılmasını beklerken öğretmen alımlarında kameralı mülakat dönemi başlıyor.

 Aday öğretmenlerden 45 dakikalık ders saati içinde kendine sorulan soruyu anlatmaları istenecek. Uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir jüri olacak.


Habertürk TV’de ‘Türkiye’nin Nabzı Özel’ programına katılan Bakan Tekin, yeni öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine katılmasını istediğini ve bununla ilgili ihtiyaç duyulan öğretmen sayısının ilgili bakanlıklılara iletildiğini söyledi. Diğer yandan bu yıl yapılacak alımlarda öğretmenlerin mülakat sürecini düzgün bir yapıya dönüştürmek istediklerini belirten Bakan Tekin, şöyle konuştu:


MÜLAKATLAR KAMERA KAYDINDA OLACAK

“Bu yıl öğretmenlerin mülakat sürecini düzgün bir yapıya dönüştürmek istediğimiz için alımlar biraz zaman alacak. Cumhurbaşkanı bildiğiniz gibi mülakatların uygulanış biçimiyle ilgili rahatsızdı. Bu sebeple KPSS sınavına giren ve mülakat sürecine dahil olan öğretmenlerimize artık elektronik ortamda hazırlanan sorular sorulacak. Aday öğretmenlerden 45 dakikalık ders saati içinde kendine sorulan soruyu anlatmaları istenecek. Uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir jüri olacak. Jürinin bu mülakatlarda neyi ölçeceğine dair bir kılavuzumuz da var. Onu öncesinde adaylarla da paylaşacağız. 45 dakikalık mülakatın son kısmında adayımız kendi sorusuyla ilgili bir de yazılı cevap da verecek. Tüm bu sınav kamerayla kayda alınacak. Aramıza katılacak arkadaşımızın alan bilgisini ve bildiğini aktarma becerisini bu şekilde göreceğiz. Her adaya bir ders saati kadar zaman ayıracağımız için bu yıl mülakat süreci de daha erken başlayacak.




van haber 





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.