Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da ilk ders zili çaldı, eğitim maratonu başladı

11 Eylül 2023
Van’da ilk ders zili çaldı, eğitim maratonu başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ders zili çaldı. Kentte sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce öğrenci eğitim maratonu için yollara düştü.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullar hazırlıklarını tamamladı. Bugün 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı. Yaz tatilinin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı. Van’da da binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinde yola çıktı.



Van’da 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin başlaması nedeniyle Ferit Melen İlköğretim okulunda tören düzenlendi. Vali Ozan Balcı, ilk ders zilini çalarak 1579 okulda, 18 bin 370 öğretmen ve 324 bin öğrenciye eğitim startını verdi.




Programda konuşan Vali Balcı, Eğitimin bir numaralı iş olduğunu vurgulayarak, “Bu güzel günde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Eğitime, bilgiye, bilime, kültüre, sanata dost bir Vali ve idareciyim. Öğretmen, öğrenci, eğitim demek, şehrin enerji kaynağı, coşkusu, dinamizmi demek. Okullar açıldığı zaman ben şehirde farklı bir enerjinin hakim olduğunu hissediyorum.Şehrin daha şenlendiğini, tabiri caizse şehrin düğün günü gibi bir şey. Bizim görevimiz de bu şenliği, bu düğün havasını zenginleştirmek, daha çok katkı sağlamak” dedi.



"BÜTÜN İMKANLARIMIZLA EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ"


Eğitime büyük katkı sağladıklarını belirten Vali Ozan Balcı, “Devletimizin bütün imkanlarını, eğitime, öğrencilerimize kullanmaktan çekinmiyoruz. Öğretmenlerimize yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bunu ziyadesiyle yapıyoruz. Yaklaşık 2 milyona yakın kitabı ilimize kazandırdık. İlimiz okul kitapları açısından Türkiye'nin en zengin ili. 252 okul kütüphanesi kurduk 50 tane daha kuracağız. 13 ilçemize bebek-çocuk kütüphanesi yapıyoruz. Yeni bir kütüphane, yeni bir kültür merkezi yapıyoruz. Yine çocuklarımız için 11 tane yüzme havuzu 18 tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Okulların bahçesine voleybol, basketbol sahaları çizdirdik. Van için çok önemli bir şey daha yapıyoruz. 111 tane bağımsız ana okul yapılıyor. Bu çocukların eğitim-öğretim hayatına artı bir eklemektir” ifadelerini kullandı.



İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras ve bir öğrencinin konuşma yapmasının ardından Vali Ozan Balcı, öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaladı. Sınıfları dolaşan Vali Balcı, çocuklarla fotoğraf çekip kitap dağıttı.


Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı 2023-2024 eğitim öğretim takvimine göre yılının ilk ara tatili, 10 Kasım'dan itibaren bir hafta sürecek. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi okullar yeniden açılacak.


İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da, bir haftalık ara tatil ardından eğitime devam edilecek. İlk ve orta dereceli okullar, 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline çıkacak.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.