Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Uluslararası Bisiklet Yarışı Van’dan Start Aldı

07 Eylül 2023
Uluslararası Bisiklet Yarışı Van’dan Start Aldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van Valiliği, Bitlis Valiliği, Muş Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Van Gölü Havzası ve Van’ı tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak ve Van Gölü farkındalığına katkı sağlamak amacıyla birçok etkinliğe imza atan Büyükşehir Belediyesi, en son 1999 yılında yapılan ‘Tour of Van’, uluslararası bisiklet yarışının startını 24 yıl sonra yeniden Van’dan verdirdi. Organizasyon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Van Valiliği, Bitlis Valiliği, Muş Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Bisiklet Federasyonu ve Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile gerçekleştiriliyor.


470 kilometre boyunca pedal çevirecek

Van Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Tour of Van’, uluslararası bisiklet yarışı Van Kalesinden start aldı. 24 yıl aradan sonra kentte ilk defa düzenlenen yarışlarda sporcular yaklaşık 470 kilometre boyunca pedal çevirecek.


 Erciş’ten Van’a ulaşarak yarışmayı tamamlayacak

07-10 Eylül 2023 tarihleri arasında 4 gün sürecek olan ‘Tour of Van’ Bisiklet yarışı, Van Kalesi Urartu Müzesi önünde yapılan törenle start aldı. 6 ülke 10 takımın katıldığı yarışlarda sporcular yarışların birinci günü Bitlis’in Tatvan ilçesine kadar pedal çevirerek geceyi orada geçirecek. Sporcular yarışın 2. gününde Tatvan – Ahlat karayolu üzerinden Malazgirt’e, 3. Gün ise Malazgirt-Adilcevaz üzerinden Erciş, son günde de Erciş’ten Van’a ulaşarak yarışmayı tamamlayacak. Her etabın sonunda ise ödül töreni düzenlenecek.


Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın

Bu tür organizasyonların Van’ın tanıtımı için çok değerli olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, etkinliğin kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını temenni ederek, hedeflerinin Van Gölüne dikkat çekilmesi olduğunu söyledi. Genel Sekreter Mehmet Fatih Çelikel, ‘‘Geçtiğimiz ay vatandaşlarımızın katılımıyla ‘Van Gölü kirlenmesin, mavi kalsın’ sloganıyla bir bisiklet festivali düzenledik. Oldukça renkli geçen etkinliğimizde geleceğe bu güzel Van Gölü mirasını daha iyi, daha temiz bir şekilde bırakmak için bu tür farkındalık yaratan etkinlikleri önemli buluyoruz. Şuan ki etkinliğimiz ise Van Valiliğimiz himayesinde, Bisiklet Federasyonunun koordinesinde ve Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile daha profesyonel, Ulusal ve Uluslararası yarışmacılarımızın da katılımıyla düzenleniyor. Bisikletçilerimiz, 4 gün sürecek etkinlik de 470 kilometrelik göl etrafındaki parkurda yarışacaklar. Bu tür etkinliklerle Van Gölü’nün etrafındaki güzellikleri tüm dünyaya göstermeye çalışıyoruz. Katkılarından dolayı Bisiklet Federasyonuna, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Ozan Balcı’ya teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.


6 farklı ülkeden katılan sporcu var

Van Turu Bisiklet yarışının kendilerini ve sporcuları oldukça heyecanlandırdığını ifade eden, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön ise ‘‘Van’ın güvenliği, parkuru, sağlığı, emniyeti ve organizasyon noktasındaki başarısı Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından tescil edilmiştir. Bizlerde Bisiklet Federasyonumuzun girişimleri ile etkinliği Van’a aldık. Yarışmamıza 6 farklı ülkeden katılan sporcu var. Yine bizim ülkemizden de profesyonel sporcularımız var. 60’a yakın sporcumuz start alacak. Van, 2024 olimpiyatlarına olsun, Avrupa Şampiyonalarına olsun Uluslararası Bisiklet Birliği onayı olduğundan ötürü ev sahipliği yapabilecek düzeydedir. Sporcularımız 470 kilometreyi 4 günde dolanıp buradan olimpiyatlara kota çıkartacaklardır. Bu yarışmaya destek veren Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz’’ dedi.


 4 GÜN SÜRECEK

Yarışmaya Irak’tan katılan Eziz İbrahim isimli sporcu Van’ı çok beğendiklerini söyleyerek, 4 gün boyunca Van Gölü etrafında turlayacaklarını söyledi. Daha önceki birçok Bisiklet yarışmasına da katıldığını ve Türkiye 2’ciliği başarısı olan 23 yaşındaki Muhammet Tarkan da yarışın kazasız bitmesini temenni ederek yarışmacılara başarılar diledi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.