Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Korkutan Uyarılar: Sonbahar Yağmurları Türkiye'yi Vuruyor

06 Eylül 2023
Korkutan Uyarılar: Sonbahar Yağmurları Türkiye'yi Vuruyor

Meteoroloji'den ardı ardına gelen uyarılar, sonbaharın başlangıcının Türkiye için kabus dolu olduğunu gösteriyor.


İstanbul'da ölüme yol açan sel felaketinin ardından, Doğu Karadeniz ve birçok batı il için kuvvetli sağanak yağış uyarıları yapıldı. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olmaları isteniyor. İstanbul'un kuzeyi için ise yeni bir sağanak uyarısı geldi ve tedbir alınması öneriliyor. Ülke genelinde ise bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava tahmin ediliyor.


Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarıları peş peşe geliyor. Dün Kırklareli ve İstanbul'u vuran, çok sayıda kişinin ölümüne neden olan selin ardından Meteoroloji bu kez Karadeniz için uyarı yaptı. Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri için kuvvetli, gök gürültülü sağanak uyarısında bulunuldu.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu gece saatlerinden yarın akşam saatlerine kadar Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak bekleniyor.


Meteoroloji tarafından yarın (7 Eylül) için yayımlanan uyarıda ise Kütahya, Uşak, Balıkesir, Manisa, Bursa, Çanakkale, Afyonkarahisar, Eskişehir'de kuvvetli sağanak yağış beklendiği kaydedildi.



Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınayla ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.



İSTANBUL İÇİN DE SAĞANAK UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da İstanbul için yeni sağanak uyarısı geldi.


Yapılan son tahminlere göre İstanbul'un kuzeyinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.


Meteorooji'nin son değerlendirmelerine göre; İstanbul ve çevresinde bugün sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ülke genelinde ise az bulutlu ve açık bir havanın hakim olacağı bilgisi yer alıyor.




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.