Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

İpekyolunda projeler görücüye çıktı

24 Ağustos 2023
İpekyolunda projeler görücüye çıktı

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile ulaşımdan altyapıya, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda İpekyolu’nu geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren İpekyolu Belediyesi 2023 yılında dev projeleri birer birer hizmete sunuyor.



İpekyolu Belediyesi yakın bir zamanda Evlendirme Sarayı projesini hayata geçirdi. Hüsrev Paşa Parkı, Çocuk Eğlence Merkezi, İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, Sahil Bandı, 8 Kulvarlı Atletizm Pisti, Erçek Flamingo Parkı,  Çocuk Akademisi, Bilim Merkezi, Bostaniçi Yaşam Merkezi, Çocuk Spor Merkezi ve Bostaniçi Yaşam Merkezi projeleri de çok yakında halkın hizmetine sunulacak.


İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, proje çalışmalarında gelinen son durum hakkında Van’daki yerel ve ulusal basın mensupları ile birlikte proje alanlardaki incelemeleriyle bilgilendirmelerde bulundu.


“HÜSREV PAŞA PARKI” AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR


Tarihi Van Kalesi’nin hemen arkasında bulunan, Hüsrev Paşa Parkı'nın açılışı için geri sayım başladı. Bu büyüleyici alan, İpekyolu Belediyesi tarafından gösterilen özveri ve titizlikle inşa edilmiş olup 90 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Bölgeye renk katacak sosyal donatılar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve spor sahalarıyla Hüsrev Paşa Parkı yakın zamanda vatandaşlara hizmet verecek.

Basın mensupları ile birlikte Hüsrev Paşa Parkı’nda incelemelerde bulunana İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Amacımız, İpekyolu ilçemizin sakinlerine yeni ve modern bir yeşil alan sunarak, sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzını teşvik etmektir. Bizler, daha yaşanabilir bir İpekyolu için sürekli olarak çalışmakta ve düzenlemeler yapmaktayız. İpekyolu Belediyesi tarafından, yürütülen çalışmalar sonucu ilçeye nefes aldıracak park alanında birçok aktivite birlikte yapılacak. Hüsrev Paşa Parkı çalışmalarında sona geldik. Açılış için uygun gün belirliyoruz. Bu parkın içerisinde gördüğünüz gibi 300 metrekare kapalı bir kafe ve restoran bulunacak. Ayrıca, futbol, basketbol, tenis kortu, paintball ve mini golf gibi çeşitli spor sahaları ve açık hava spor ekipmanları da parkın içerisinde yer alıyor. Parkta bulunan bu spor alanlarından her yaştan hemşehrilerimiz ücretsiz olarak faydalanabilecek. Hüsrev Paşa Parkı ile İpekyolu ilçesindeki vatandaşlara yeni bir sosyal alan kazandırmış olacağız.” diye ifade etti.


BÖLGENİN İLK VE TEK KAPALI “ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ”

Ardından basın mensupları ile birlikte Hüsrev Paşa Parkı’nın içerisinde bulunan Çocuk Eğlence Merkezi’ne geçen Başkan V. Aydın, buradaki çalışmaların da tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

“Çocuk Eğlence Merkezi bölgenin ilk ve tek kapalı çocuk oyun merkezi olarak inşa ediliyor. Bu merkez ile geleceğin teminatı olan çocuklar daha sosyal ve kaliteli zaman geçirebilecekler. İnşasına devam ettiğimiz bu merkezde, çocuk eğlence salonları, hobi alanları, macera oyun alanları, parkur aktivite alanları, eğlence atölyeleri, teknik hacimler, fuaye salonları ile çocukların eğlenerek öğrenmesini hedefliyoruz.  Çocuk Eğlence Merkezi, çocuklarımız için çabalarımızın bir sonucudur ve onların ihtiyaç ve talepleri göz önünde bulundurarak projelendirilmiştir. Hem eğitim alanında hem de spor alanında çocuklarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İpekyolu'nun güzelliklerini yaşamak ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmek için Hüsrev Paşa Parkı çok yakında sizleri ağırlamaya başlayacak.” dedi.


“SAHİL BANDI” PROJESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Başkan V. Aydın daha sonra basın mensupları ile ilçenin en kapsamlı ve en maliyetli projelerinden olan sahil bandı proje alanına geçerek burada yürütülen çalışmalar ve gelinen ve son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. 


“Kent sakinlerinin Van Gölü sahilinde aileleriyle birlikte güzel zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturmak amacıyla yürütülen ‘Sahil Bandı’ projesi inşaat alanında çalışmalarımız devam ediyor. Bölgede çevre ve görüntü kirliliği oluşturan 307 ahırın yıkımını gerçekleştirerek çalışmalara başladık. Bataklık olan alanları da ıslah ederek altyapı çalışmalarını tamamladık. Biliyorsunuz ki bataklık bir alanda çalışma yürütmek oldukça zor ve maliyetli. Olumsuz hava koşulları da çalışmalarımızın yavaş ilerlemesine sebep olmuyor. Yine de ekiplerimiz tüm gücüyle bu alanda çalışmalarını yürütüyor.  Sosyal donatı alanları, 75 bin metrekarelik yeşil alanı, koşu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, spor alanları ve çocuk eğlence alanları ile hemşehrilerimizin yanı sıra kente gelen ziyaretçilerin de güzel zaman geçirebilecekleri sahil bandı projesini yılsonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Sahil Bandı projesi tamamlandığında ilimizin turizm potansiyel artacak ve hemşehrileirmizin Van Gölü sahilinde aileleri ile birlikte keyifli vakit geçireceklerine inanıyorum.  Sahil Bandı projemizde, bin kişilik amfi tiyatro ve sahnesi, otantik satış büfeleri, satranç alanları, açık aktivite alanları, profesyonel kaykay pisti, çocuklar için masal diyarı konseptli oyun alanı, piknik ve dinlenme alanları, ibadethane, bebek bakım odası, WC, modern kent mobilyaları ile modern aydınlatma sistemi yer alacak.” diye belirtti.


8 KULVARLI ATLETİZM PİSTİ ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

İpekyolu Belediyesi tarafından yapımına başlanan 1000 kişilik yarı kapalı tribün kapasiteli 8 kulvarlı atletizm pisti çalışmalarında sona gelinirken Kaymakam ve Belediye Başkan V. Aydın basın mensupları ile birlikte Eskişehir Mahallesi’ndeki 8 Kulvarlı pist üzerinde incelemelerde ve değerlendirmelerde bulundu. 

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “14 bin 813 metrekare alan üzerine kurmuş olduğumuz pist ile ilçemizde spora ilgi duyan gençlerimize kendilerini geliştirebilmeleri yönünde büyük bir imkan sunmuş olacağız. Sportif aktivitelerinin kesintisiz yapılacağı bu alanlardan 7’den 70’e tüm hemşehrilerimiz faydalanabilecek. 1000 kişilik yarı kapalı tribünün yer aldığı projede 8 kulvarlı atletizm pisti, 1 adet sırıkla atlama alanı, 2 adet uzun 3 adım atlama alanı, 2 adet disk ve çekiç atma alanı, 2 adet gülle atma alanı, 1 adet su engelli atlama alanı, 1 adet cirit atma alanı ve 1000 koltuklu tribün yer alacak. Projemizi bu yılsonunda hemşehrilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz.” dedi.


ÇOCUKLARIMIZIN UFKUNU GENİŞLETECEK PROJE; “ÇOCUK AKADEMİSİ” 


Hemen ardından Yalı Mahallesi’nde inşaat alanı 1500 m² ve toplamda 6 bin m² olan Çocuk Akademisinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Bu merkez çocuklarımıza ışık olacak. Çocukların okul dışında gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ilçeye kazandırdığımız Akademide eğitim gören çocuklar, bireysel alanda gelişimlerini arttıracak birçok farklı aktivitede yer alacak. Çocukların yeteneklerine göre bireysel programların oluşturulacağı akademinin sezon sonuna kadar açılması planlanıyor.” diye belirtti. İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediği ve projelerin en kısa sürede tamamlanarak açılışının gerçekleştirileceğini belirten Aydın; Akademide, Bilişim ve Teknoloji Atölyesi, Yabancı Dil Atölyesi, Dikkat Toplama Atölyesi, Tasarım ve Beceri Atölyesi, Lego Oyun Odası, Kütüphane, Müzik Atölyesi, Çocuk Yaratıcı Drama Atölyesi, Düşler Atölyesi, Çocuk Bale Atölyesi, Jimnastik Odası ve Teknik Hacimler gibi branşlarla çocukların hayatına katkı sağlanacağını belirtti.

“İPEKYOLU’NDA ERÇEK FLAMİNGO PARKI HAYATA GEÇİYOR”

Daha sonra Erçek Flamingo Parkına geçen Başkan V. Aydın, Erçek bölgesinde, İpekyolu Belediyesi tarafından hayata geçirilen vizyon projelerinden biri olan Erçek Flamingo Parkı yapım çalışmalarını inceledi. Proje kapsamında, modern bir park alanı inşa edilerek bölge halkına yeşil bir dinlenme alanı sağlanacak.


İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, proje tamamlandığında bölgenin niteliğinin artacağına dikkat çekerek, parkın halkın kullanımı için yanı başlarında inşa edildiğini vurguladı.


Erçek Flamingo Parkı projesinde, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, spor alanları ve piknik alanları gibi çeşitli aktivite alanları yer alacak. Bu sayede bölge halkı, açık havada vakit geçirip spor yapmanın yanı sıra aileleriyle piknik yapma imkanına da sahip olacak.

Erçek Flamingo Parkı, bölgenin yeşil alan ihtiyacını karşılayacak ve görsel açıdan da zenginleştirecek bir proje olarak öne çıkıyor. 

Başkan V. Aydın, projeyi yerinde yaptığı açıklamada, "Erçek Flamingo Parkı, İpekyolu Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz en önemli projelerden biridir. Hemşehrilerimize yeşil bir dinlenme alanı sağlamak, modern bir park alanı yaratmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Parkın tamamlanması ile birlikte bölge halkı modern bir park alanına kavuşacak ve açık hava aktiviteleri yaparak doğayla iç içe vakit geçirebilecek. Bu proje sayesinde bölgenin yaşam kalitesi artacak ve bölge halkı daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyecek." dedi.

Erçek Flamingo Parkı, İpekyolu Belediyesi'nin bölgedeki diğer projeleri gibi, bölge halkına modern bir yaşam alanı sunarak bölgenin gelişimine katkı sağlayacak.


“İPEKYOLU’NDAKİ GENÇLERİN MUTLULUĞUNUNA ORTAK OLUYORUZ”


İpekyolu Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Evlendirme Sarayı projesi hizmete açıldı. Şerefiye Mahallesi’nde yer alan Evlendirme Sarayı, klasik mimariye uygun şekilde 465 metrekarelik bir alanda, iki katlı olarak inşa edildi. Hayata geçirilen Evlendirme Sarayı’nda basın mensupları ile birlikte incelmelerde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın,  “İpekyolu'nda yaşayan çiftler,  mutluluğa ilk adımlarını artık daha geniş ve nezih bir alan olan Evlendirme Sarayı’nda atabilecekler. Yeni ve klasik dokunuşlarla inşa edilen iç mekanda, 150 kişilik konferans salonumuz, 100 metrekarelik kokteyl alanı, takı ve etkinlik salonu, gelin ve damat için özel bir fotoğraf stüdyosu yer alıyor.  Amacımız, çiftlerimize unutulmaz ve özgün bir düğün deneyimi yaşatmaktır. Daha önce kiraladığımız bir alanda çiftlerimiz dünya evine giriyorlardı.  Yeni Evlendirme Sarayı'mız, klasik tasarımı ve modern donanımlarıyla bölgenin en gözde düğün mekanlarından biri oldu. Çiftlerimize ve misafirlerimize, bu muhteşem atmosferde eşsiz bir düğün deneyimi sunuyoruz.  Her çift, bu güzel sarayda düşledikleri düğünü gerçekleştirebilir ve hayallerini gerçeğe dönüştürebilir. Evlilik hayatlarına bu özel mekanda başlamak, çiftlerimize unutulmaz bir anı bırakacaktır. Ayrıca bir fincan kahve gibi kırk yıl hatırımız olsun diye bu özel mekanda dünya evine giren çiftlerimize kendi atölyemizdeki tasarımlarımızdan olan kahve fincan setimizi hediye ediyoruz. Yeni Evlendirme Sarayı’nda evlenecek tüm çiftlere şimdiden mutluluklar dilerim.” diye konuştu.


BİLİM MERKEZİ 


Şerefiye Mahallesi’nde inşasına başlanan Bilim Merkezi, taban alanı 2200 m², toplam inşaat alanı ise 4000 m² bir alanı kapsıyor. 

Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Aydın, gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkanın oluşturulacağını ifade ederek, “Tüm hizmetlerin merkezinde öğrenci ve gençlerimiz yer alacak. Onların spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Van’da ilk olacak “Bilim Merkezi” de bu çalışmalarımızdan biri. 50 kişilik planetaryum kapasiteli Bilim Merkezimizde 1300 m² deney ve simülasyon salonu, 150 m² dijital kütüphane, 100 m² çok amaçlı salon, 2 adet bilim laboratuvarı ile metal, ahşap ve boya atölyelerini içinde barındırıyor. Van'da yaşayan tüm hemşehrilerimize farklı bir ufuk açacak bu merkezin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.” diye konuştu.

AYDIN, İPEKYOLU İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ’NİN İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, 2023 yılı vizyon projeleri kapsamında Esenler Mahallesi’nde yapımı devam eden İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi'ne incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde inceledi. Kütüphane inşaatının devam ettiği Esenler Mahallesi'ndeki projeyi basın mensupları ile gezen Başkan V. Aydın, kütüphanenin gençlerden yetişkinlere kadar tüm İpekyolu halkı için bir cazibe merkezi olacağını belirtti. Başkan V. Aydın, “Toplam inşaat alanı 6200 m²  olan İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, dezavantajlı bireyler için salon, bilgisayar internet odaları, sergi alanları, fitness salonu, çocuk oyun alanı, sinema salonu, masal dinleme alanı, bebek kütüphanesi, derslikler ve konferans salonu gibi birçok bölümü barındıracak. Kütüphane, modern tasarımı ve zengin eğitim materyalleriyle öğrencilere benzersiz bir eğitim imkanı sunacak.” dedi. Eğitim hayatına büyük katkı sağlayacak olan kütüphane projesinin çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Aydın, en kısa sürede kütüphanenin hizmete açılacağını vurguladı. 


BOSTANİÇİ YAŞAM MERKEZİ


Başkan V. Aydın, “Bostaniçi Mahallesi’nde inşaatına başlanan Bostaniçi Yaşam Merkezi’nin ilk katında vatandaşlarımızın taziyelerini kabul edebilecekleri çok amaçlı salon, mescit, mutfak, abdesthane yer alırken girişinin farklı olduğu ikinci katta ise mahalledeki çocukların ve gençlerin faydalanabileceği 5 adet çok amaçlı atölye yer alıyor. Atölyeler, derslikler ve etüt salonlarından oluşuyor. Bu merkez mahalle halkı için bir cazibe merkezi olacak. İmkanlar ve şartlar dahilinde bu merkezleri tüm mahallelerimize kazandırmayı planlamaktayız.” diye belirtti.

BOSTANİÇİ GARAJ AMİRLİĞİ VE ATIK MERKEZİ

Bostaniçi Mahallesi’nde Fen İşler Müdürlüğü için garaj amirliği ve atık merkezi alanında da inceleme ve değerlendirmelerde bulunan Başkan V. Aydın, “Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet verecek olan bu merkezde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Garaj amirliğinde 300 m² idari bina, 600 m² hangar, 180 m² araç yıkama ve yakıt alanı, 450 m² araç bakım onarım alanları yer alacak. Bu alana bir de ilçemiz için atık merkezi kurmayı planladık. Bu alanda 225 m² depo alanı, 2000 geçici atık depolama alanı ve 1000 m²  alanda ise 13 çeşit atığın ayrıştırılması sağlanacak. Proje alanında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bittiğinde ilçemize çok verimli olacak bir alan inşa ediyoruz.” dedi.


75 BİN TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK


Asfalt çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “İpekyolu Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu yıl içerisinde toplamda 75.000 ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Ekipler, İpekyolu ilçe sınırlarındaki tüm mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Asfalt serim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Asfalt serim çalışmalarımız yol kalitesini arttırıyor ve sürücülerin daha güvenli, daha konforlu seyahat etmelerine imkan sağlıyor. Belediye olarak, ilçe sakinlerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla bu çalışmalara öncelik veriyoruz, her mahalleye adil ve eşit bir şekilde asfalt serimleri gerçekleştiriyoruz.” diye ifade etti.


CUMHURİYET’İN 100. YILINDA İPEKYOLU’NA 100 BİN M2 KİLİT TAŞI


Cumhuriyetin 100. Yılında kırsal mahallelerde başlatılan 100 bin m² parke kilit taşı uygulama çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, her mahalleye hizmet götürmek adına yoğun çaba sarf ediyoruz dedi. İpekyolu ilçesi sınırlarındaki tüm mahallelerde bu tür uygulamaların gerçekleştirileceğini açıklayan Başkan V. Aydın, "İlçemizin yaşam standartlarını yükseltmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarla birlikte, mahallelerimiz daha konforlu ve güzel bir görünüme kavuşacak. Hem bireysel hem de toplumsal olarak daha rahat ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu önemli girişimi başlatan Belediyemiz, ilçemize katma değer sunmaya ve güzel bir gelecek inşa etmeye devam edecek." dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.