Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Yüksekova'daki kazada yaşamını yitiren 3 kişi toprağa verildi

23 Ağustos 2023
Yüksekova'daki kazada yaşamını yitiren 3 kişi toprağa verildi

Yüksekova'da dün yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden 3 kişi toprağa verildi.

Yüksekova'da dün Av. Erdal Sefalı yönetimindeki otomobil ile bir kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında otomobilde bulunan Barış Annesi Perişan Akçelik ve Oğlu Cihan Akçelik ile Adalet Safalı hayatını kaybetmiş, sürücü Safalı ise  ağır yaralanmıştı. 


Kazada yaşamını yitiren Adalet Safalı dün akşam kitlesel bir şekilde Memkava (Değerli) Köyünde toprağa verildi. Barış Annesi Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik’in cenazeleri ise sabah saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesi’nin morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Şahê (Güvenli) köyüne götürüldü. 


Barış Annesi Akçelik ve oğlu Cihan'ın cenaze törenine Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari milletvekilleri Öznur Bartın, Vezir Parlak, Onur Düşünmez, Barış Anneleri üyeleri, Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 



Cenaze töreninde konuşan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, "Annelerimizin mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Mücadeleleri burada yarım kalmayacak” dedi.


Cenaze töreninden sonra yaşamını yitiren Adalet Safalı, Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik için Şahê köyünde taziye kuruldu. 


Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan avukat Erdal Safalı ise dün akşam saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.





Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.