Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van ve çevre iller için 'Engerek Yılanı' uyarısı

16 Ağustos 2023
Van ve çevre iller için 'Engerek Yılanı' uyarısı

Havaların ısınmasıyla birlikte Türkiye'nin hemen her tarafında yılanların görülmesi bekleniyordu.

 Beklenen haber ise Hakkari Yüksekova ilçesinden geldi. Hakkari Yüksekova ilçesinde dünyanın en zehirli yılanları arasında yer alan engerek yılanı görüldü. Van, Hakkari, Bitlis ve Siirt için "dikkat" uyarısı yapıldı.



Van, Siirt, Hakkari ve Bitlis'te yaşayanlara uyarı! Zehir makinesi evlerinize girebilir... Isırdığını saniyede öldürüyor

 


Yüksekova'da doğa yürüyüşü yapan bir grup, Çevre Köyü sınırlarında ölümcül yılanla karşılaştı. Dünyanın en tehlikeli 3 türünden olan o yılanın görülmesinin ardından, bölge halkına dikkatli olun uyarısı yapıldı.


Hakkari'nin Çevre Köyü'nde doğa yürüyüşüne çıkan, Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği üyeleri hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı.


Bölgedeki doğa yürüyüşlerini tamamladıktan sonra dönüş yolunu tutan YEKDAS üyeleri, yolda karşıya geçmeye çalışan engerek yılanını görünce hem korktular hem de cep telefonları ile o anları kaydettiler.

Saldırganlığıyla tanınan tür ölüm saçıyor


Ağrı engereği olarak bilinen yılan türünün zehirli olduğunu ve ısırdığı kişiyi ölüme kadar götürdüğünü belirten, Yüksekova Ekolojik Platformu Dağcılık ve Spor Derneği Başkanı Suat Öztekin engerek yılanıyla ilgili şu açıklamada bulundu:


"Bu hafta da Çevre köy bölgesinde 25 kişilik ekiple birlikte doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Doğa yürüyüşü sırasında büyüklüğü ile dikkatimizi çeken bu yılanı gördüğümüzde çok şaşırdık, bölgede nadir gören bir yılan türüdür. Çoğu zaman dağcılık faaliyetlerimizde yılan gördüğümüz oluyor ama böyle büyük yılan görmedik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda Hakkari bölgesinde kayıt altına alınan 22 yılan türünden biri olan ve ismi Ağrı engereği olarak bilinen Hakkari Şişen engereği saldırganlığı ile bilinir. Bu tür Hakkari’de üç bölgede bulunuyor. Bu bölgeler Çevre köy, Esendere ve Dağlıca bölgesi. Bu türün oldukça zehirli ve ısırdığı zaman ölüme bile sebebiyet verdiğini öğrendik"


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.