Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van Tso'dan Van'ın Trafik ve ulaşım sorununa çağrı

15 Ağustos 2023
Van Tso'dan Van'ın Trafik ve ulaşım sorununa çağrı

Van TSO Yönetim Kurulu, Van’da yaşanan trafik ve ulaşım sorununa dikkat çekerek bir açıklamada, bulundu.


Edremit – Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasındaki yol güzergahında sahil yolunun bir alternatif olmasının şehrin en önemli sorunu olan şehir içi trafiğinin de rahatlamasına neden olacağına dikkat çekildi.


Bu şehri bölgenin en önemli cazibe merkezidir. Sahip olduğu potansiyelleri ile ülkenin en doğusunda çevresine hitap eden önemli bir kenttir. Tüm bu özellikleri ile birlikte kronikleşen ve çözüm bekleyen sorunları da mevcuttur. Bunların başında kent içi trafik ve ulaşım sorunu gelmektedir. 



Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl başlatılan Van Sahil Yolu projesi, kent içi ulaşım ve trafik sorununa önemli katkı sunacağı kanaatindeyiz. 



Van’ın üç merkez ilçesini sahille buluşturan ve Van Gölü'nün halkla buluşması açısından önemli olduğuna inandığımız sahil yolu projesinde Van Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını özellikle çok önemli buluyoruz. Kendi imkan ve mühendisleri ile yol yapımını hızla sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi’nin sonbahar da yolu kullanıma açacak olması da çok önemlidir. 



Özellikle Edremit – Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasındaki yol güzergahında sahil yolunun bir alternatif olacak olması şehrin en önemli sorunu olan şehir içi trafiğinin de rahatlamasına neden olacak. 



Proje bu haliyle bile çok kıymetli hale gelmektedir. Ayrıca yıllarca Van Gölü’nden uzak yaşayan Vanlılar için de Sahil yolu projesi önemli bir buluşmayı sağlayacaktır.  


10 KM. olarak planlanan Van Gölü Sahil Yolu Edremit – İskele hattında yürütülen çalışmaların bir an önce bitirilip Kente kazandırılacak olmasını çok önemsediğimizi belirtir, çalışmayı yürüten Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerine başarılar dileriz. 




Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.