Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Ücretsiz basılan her kartın parası ödenmektedir!

14 Ağustos 2023
Ücretsiz basılan her kartın parası ödenmektedir!

Van’da bazı özel halk otobüs şoförlerinin 65 yaş üstü ve ücretsiz kart kullanan vatandaşlara olan tavrı gündem olmaya devam ediyor.

Ücretsiz kart basan yolcuların ücretinin belediye tarafından ödenmediğini iddia eden bazı şoförler, yolculara zor anlar yaşatıyor. Konuyla ilgili konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Zeki Elmas, iddiaların doğru olmadığını belirterek, kart ücretlerinin düzenli olarak hesaplara yatırıldığını söyledi.




Van’da bazı özel halk otobüs şoförlerinin 65 yaş üstü ve ücretsiz kart kullanan vatandaşlara olan tavrı gündem olmaya devam ediyor. Ücretsiz kart basan yolcuların ücretinin belediye tarafından ödenmediğini iddia eden bazı şoförler, yolculara zor anlar yaşatıyor. Konuyla ilgili konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Zeki Elmas, iddiaların doğru olmadığını belirterek, kart ücretlerinin düzenli olarak hesaplara yatırıldığını söyledi.


Son Dakika...Van, ulaşım konusundaki sorunlarla boğuşmaya devam ediyor. Uçak seferlerinin yetersizliği gibi zorluklarla mücadele eden halk, bir de toplu taşıma sıkıntılarıyla karşı karşıya. Ancak sorun sadece ulaşım araçlarının eksikliğiyle sınırlı değil; toplu taşıma araçları sürücülerinin bazıları, özellikle 65 yaş üstü ve ücretsiz kart sahiplerine karşı öfke dolu tutumlar sergiliyor.




Van görev yapan özel halk otobüsü şoförleri, dikkat çeken iddialarda bulunmaya devam ediyor. Şoförler, belediye tarafından dağıtılan ücretsiz kartların ücretinin belediye tarafından ödenmediğini öne sürüyor. Özellikle ücretsiz kart basan insanları hedef alan şoförler, çoğu zaman bu vatandaşları da mağdur ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Zeki Elmas konuyla ilgili şikâyetlerin yağdığı ücretsiz kart sorunu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şoförlerin kart ücretlerini alarak görev yaptığını belirten Elmas, sıkıntıların temel sebebini nakit ödemelerin oluşturduğuna dikkat çekiyor. Giderek artan tartışma ve kavgaların arka planında nakit paraya duyulan gereksinim yatıyor. 


“Ücretsiz kartlar için ayrı bir bütçe ayrılmış durumda ve kartların ücretleri kesinlikle şoförlerin gelirinden kesilmiyor. Bu tür iddiaların asılsız olduğunu belirtmek isteriz." Dedi.


ÜCRETSİZ KARTLARA VERİLEN ÜCRET NE KADAR?


Ücretsiz kartların ücretlerinin belediye tarafından düzenli olarak ödendiğini ifade eden Elmas,


“ Kişi başı her bir ücret için öğrenci tarifesinden ücret ödüyoruz. Tam bilet 11 TL ise ücretsiz kartlara yapılan ödeme kişi başı 7 TL ödeme yapılıyor. Eğer şoför ödeme yok derse kesinlikle doğru değildir. Otobüsler için ücretsiz kart ücretleri düzenli yatırılıyor. 65 yaş üstü vatandaşlar başta olmak üzere ücretsiz kart kullanan vatandaşlarımız mağdur edilmemelidir. Şoförler herkesi aracında taşımak zorundadır.” Dedi.



“VATANDAŞLAR ŞİKÂYETTE BULUNSUN”


Şoförlerin tepkisine karşılık şikâyette bulunmalarını isteyen Elmas, halk otobüslerinin 7/24 güvenlik kameralarıyla incelendiğini belirtti. Herhangi bir olay yaşanması halinde müdahalede bulunulduğunu ifade eden Elmas,


“ Bizler sürekli kontrol ve takip ediyoruz. Ara ara şoförlerle ilgili olan şikâyetler bizlere geliyor. Biz gereken neyse onu yapmaya özen gösteriyoruz. Uyarı ise uyarı, ceza ise ceza veriyoruz. Vatandaşlar bu tür durumlarla karşılaştığında bizlere şikâyetlerde bulunsunlar. Biz gerekeni yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Kaynak:Van haber 65

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.