Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Uzmanlar uyardı: Tüm zamanların en sıcak günü olacak

26 Temmuz 2023
Uzmanlar uyardı: Tüm zamanların en sıcak günü olacak

Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre İstanbul dahil çok sayıda ilde tarihin en sıcak günü yaşanacak. İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aşması beklenirken uzmanlar sokağa çıkmama uyarısı yaptı.

Son yılların en sıcak yaz aylarını yaşayan Türkiye'de sıcaklıkların bugun bir çok ilde rekor kırması bekleniyor. İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aşması beklenirken bazı illerde 50 dereceye kadar ulaşması öngörülüyor.


İSTANBUL REKOR KIRACAK


İstanbul Hava durumu


İstanbul'da bugün sıcaklıkların 37 dereceyi bulacağı belirtilirken, hissedilen sıcaklık ise 40 dereceyi aşacak. En yüksek sıcaklığın perşembe 29, cuma 30, cumartesi 29, pazar günü ise 30 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Bazı uzmanlar ise sıcaklığın 40,1 dereceyi aşarak İstanbul'da bugüne kadar ölçülen en yüksek sıcaklığı geçeceğini belirtti.


SICAK HAVA DALGASI TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK


İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Teknik Şube Müdürü Günseli Özgül, sıcak hava dalgasının etkisi altında olan kentte hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini kaydetti.


Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nin İstanbul'da ilçe ilçe tahminler yaptığını dile getiren Özgül, ilçe bazında İstanbul'da beklenen en yüksek hava sıcaklığının bugün 36 ile 39 civarına çıkabileceğini bildirdi.



MEVSİM NORMALLERİNE NE ZAMAN DÖNECEK?


Perşembe gününden itibaren kuzeyden esecek rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığının mevsim normallerine döneceğini belirten Özgül, "Çarşamba günü mevsim normalleri üzerinde hissedeceğimiz hava sıcaklıklarının perşembe sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlere dönmesiyle beraber azalacağını ve mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı..


BU SAAT ARALIĞINDA SAKIN ÇIKMAYIN!


Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiyesinde bulunan Özgül, vatandaşların güncel hava tahmin raporlarını meteorolojinin internet sitesi ve mobil uygulamasından takip edebileceklerini belirti.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.