Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da boğulmalara karşı halk bilgilendiriliyor

25 Temmuz 2023
Van'da boğulmalara karşı halk bilgilendiriliyor

Van’da yaz aylarının gelmesiyle artan boğulma vakaları sonrası jandarma, polis ve belediye ekipleri vatandaşları bilinçlendirmek için uyarılarda bulunuyor.

Küresel iklim değişikliğinin etkisiyle Van’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları bunaltmaya devam ediyor. Aşırı sıcaklardan kaçmak isteyen Vanlılar, Van Gölü sahilleri, akarsu kenarları ve göletler gibi serinleyebilecekleri yerlere gidiyor.


Özellikle hafta sonlarında Van Gölü’nün eşsiz kıyıları ziyaretçilerle dolup taşıyor. Bunun beraberinde boğulma vakaları da kaçınılmaz oluyor.


Son günlerde artan boğulma vakaları sonrası harekete geçen Tuşba Belediyesi ekipleri, jandarma ve polis ekipleri ile birlikte Van Gölü sahilinde piknik yapan vatandaşlara el broşürleri dağıtarak suda boğulmalara karşı uyarıyor.



Van Gölü’ne girilmesi sonucu yaşanan boğulma vakalarının önüne geçilmesi amacıyla sahilde piknik yapan vatandaşlara ‘Şakalaşmak amacıyla suya girilmez’, ‘Dip çekimi fazladır’, ‘Akıntı fazlalığı nedeniyle boğulma riski fazladır’ şeklinde uyarı ile boğulma vakalarına şahit olunması durumunda yapılması gerekenlerin yer aldığı el ilanları dağıttı.



Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile Van Gölünün Çarpanak Adası bölgesi ile bataklık, uçurum ve sığ olan yerlerine ‘Bu alanda yüzmek tehlikeli ve yasaktır’, ‘Acil durumlarda 112’yi arayın’, ‘Uyarılara uymayanlar hakkında 5326 sayılı kanuna göre idari yaptırım uygulanır’ şeklinde uyarı levhaları da asıldı.




Belediye Ekipleri, yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi ve bu tür üzücü olayları asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla vatandaşları bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini söyledi.


Ekiplerin çalışmalarının yaz sezonu boyunca devam edeceği kaydedildi.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.