Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Meteoroloji'den kritik uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın...

13 Temmuz 2023
Meteoroloji'den kritik uyarı: Bu saatlerde dışarı çıkmayın...

Meteoroloji, 13 Temmuz hava durumu tahminlerini açıklandı. Uzmanlar, kronik hastalar, yaşlılar ve bebekler gibi bazı grupların saat 11 ile 16 arasında dışarıya çıkmamalarını öneriyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu raporlarına göre, bu hafta Türkiye genelinde ve İstanbul’da yüksek hava sıcaklıkları etkisini göstermeye devam ediyor. Son değerlendirmelere göre ülke genelinde yağış beklenmezken, kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ise ülke genelinde hissedilir derecede artacağı, güney ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 5 ile 10, diğer bölgelerde 2 ile 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. 


Uzmanlar ise yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgasına karşı uyararak, özellikle kronik hastalar, yaşlılar ve bebekler gibi bazı grupların saat 11 ile 16 arasında dışarıya çıkmamalarını öneriyor.


‘EN SICAK’ 3 İL


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yayımlanan sıcaklık haritasına göre; yarın hava sıcaklığının 43 dereceye ulaşması beklenen Antalya, Aydın ve Manisa’nın Türkiye’nin en sıcak yerleri olması bekleniyor. Antalya’da cumartesi günü de hava sıcaklığının 43 derece olması, Adana ve Aydın’da ise 44 dereceye ulaşması öngörülüyor.


BAKAN KOCA UYARDI


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yurttaşlara sıcak havaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.


Koca şu ifadeleri kullandı:



“Sıcak çarpması ciddi bir klinik durumdur. Yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlar sıcak çarpmasında yüksek risk grubundadır. Bu gruptakilerin sıcaklığın yüksek seviyelere ulaştığı saatlerde dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz.”


İşte il il hava durumu...



DOĞU ANADOLU


Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.


AĞRI °C, 29°C


Az bulutlu


ERZURUM °C, 26°C


Az bulutlu


MALATYA °C, 34°C


Az bulutlu


VAN °C, 29°C


Az bulutlu


GÜNEYDOĞU ANADOLU


Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.


DİYARBAKIR °C, 39°C


Az bulutlu ve açık


GAZİANTEP °C, 38°C


Az bulutlu ve açık


MARDİN °C, 37°C


Az bulutlu ve açık


ŞANLIURFA °C, 39°C


Az bulutlu ve açık


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.