Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da taksiciler belediye uygulamalarına karşı kontak kapattı

06 Temmuz 2023
Van’da taksiciler belediye uygulamalarına karşı kontak kapattı

Van merkezde görev yapan 600 taksici esnafı Büyükşehir Belediyesi’nin Sarı Çalışma Kartı alımında çıkardığı zorlukları protesto etmek amacıyla kontak kapattı.

 Çalışmayı durduran taksiciler Van Kalesi eteklerinde toplanmaya başladı.Van Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl taksicilere verdiği Sarı Çalışma Kartı alımında bu yıl ‘11 doktor imzası bulunacak’ tam teşekküllü sağlık raporu istenmeye başladı. Hastanedeki yoğunluk ve sıralardan dolayı birçok taksici raporu alamayarak iş yapamaz duruma geldi. Kentte kayıtlı bulunan 600 taksici esnafı belediyenin keyfi uygulamaları ile başta İran’da gelen korsan taksiciler ile S Plakalı araçların, taksicilerin görevini yapmalarını engellemesinden dolayı greve gitti. Bir günlük iş durduran taksiciler Van Kalesi eteklerinde toplanmaya başladı.


Yüzlerce taksici kale eteklerinde


Sabah saatlerinden itibaren yüzlerce taksici Van Kalesi eteklerinde bulunan Newroz alanında toplanmaya başladı. Polisin yoğun önlem aldığı bölgedeki taksicilerin eylemi devam ederken, taksiciler ise yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.