Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Deprem bölgesinde salgın hastalık riski: Acil önlem alınmalı

03 Temmuz 2023
Deprem bölgesinde salgın hastalık riski: Acil önlem alınmalı

Deprem bölgesindeki salgın hastalık riskine dikkat çeken CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Depremzede vatandaşlarımızın çadırlarda kalabalık ve yetersiz havalandırma olan ortamlarda bulunmaları solunum yolu ile bulaşan tüberküloz, kızamık risklerini de beraberinde getiriyor.

Bu konularda acilen önlem alınmalı, sorunlar giderilmeli” dedi.6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yaralar sarılmaya çalışılırken, bölgedeki halk sağlığı sorunları da sürüyor.


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, deprem bölgelerinde kurulan konteyner kentlerde yaşanan su kesintileri sebebiyle, hijyen sorunlarının devam ettiğine dikkat çekti. 


"CİDDİ ANLAMDA SU VE HİJYEN SIKINTISI YAŞANIYOR"


İlgezdi, deprem bölgesinde salgın hastalık riski olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


“Depremzede vatandaşlarımız için kurulan çadır kentlerde ciddi anlamda su ve hijyen sıkıntısı yaşanıyor. Hem içme suyu tedariki sıkıntısı var, hem de kişisel temizlik için kullanılan şebeke sularının sürekli kesilmesi bölgede yaşayan vatandaşlar için dayanılmaz bir hal almış durumda. Yeterli ilaçlama olmadığı için uyuz vakalarında artış, öte yandan çocuklarda şiddetli ishal ve kusma yaşandığını görüyoruz. Hava sıcaklığının artması ile birlikte salgın hastalıkların başlaması bu durumda an meselesi.


BAKANLIĞA ÇAĞRI!


Depremzede vatandaşlarımızın çadırlarda kalabalık ve yetersiz havalandırma olan ortamlarda bulunmaları solunum yolu ile bulaşan tüberküloz, kızamık risklerini de beraberinde getiriyor. Bu konularda acilen önlem alınmalı, sorunlar giderilmeli. İlgili bakanları bu konuda acilen göreve davet ediyorum.”


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.