Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

3 bin 400 rakımda, Türkiye'nin en yüksek festivali gerçekleşiyor

03 Temmuz 2023
3 bin 400 rakımda, Türkiye'nin en yüksek festivali gerçekleşiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 5. Cilo Festivali dün binlerce kişinin katılımıyla başladı. Festival bugün sona erecek.

Hakkari Valiliği, Yüksekova’nın 60 kilometre güneyinde yer alan İkiyaka Dağları'nda bulunan 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde Cilo Festivali’ne ev sahipliği yapıyor.


Rafting, kano, bisiklet yarışı, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tırmanış, kayak, snowboard ve flyboard gibi etkinliklerin yapıldığı festivale yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı bildirildi.


Rûdaw’a konuşan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, festivale dair “Cilo Festivali’nin beşincisini düzenliyoruz. 15 bin kişi katılıyor. Huzur var ve insanlar mutlu. İnşallah daha da güzelleşerek devam edecek” dedi.


Akbıyık, “Hakkari turizmin, doğanın, sporun, kültürün, cazibe merkezi oluyor. İlk 10'da 3 dağımız var. İşte burası da 3 bin 400 rakımda, Türkiye'nin en yüksek festivalini yapıyoruz” sözlerini ekledi.  


Kürdistan Bölgesi’nden festivale katılımlar var


Festivale Hakkari ve ilçelerinin yanı sıra, komşu kentlerden ve Kürdistan Bölgesi’nden de katılımlar gerçekleşti.


Rûdaw’a konuşan Mihemed Casım Herki, Kürdistan Bölgesi’nden festivale katıldığını belirterek “Diyana’dan geldim, saat 4’te yola çıktık, 9’da vardık. Yollar çok kötü. Geçen sene de gelmiştim. Herki bölgesindek i Stonê köyündenim, Sat ile komşuyuz. Sınırlarımız birbirine yakın ve kendimizi buranın halkı olarak görüyoruz. Çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.


Hikmet Sati ise “Burada Kürt kültürünü görmek istiyorum. Atalarımın topraklarını görmek istiyorum. Festival sadece güzel yerler görmek için değildir. Sadece Türk kültürü olmasın, Kürt kültürü de olsun” dedi.


Festival katılımcısı Ergün Geveri de “Burada arkadaşlarımız beraber halaya duruyorlar ve çay içiyorlar. Tarihimizden ve şehrimizden bahsediyoruz. Bilmeyenlere anlatıyoruz” dedi.


Yüksekova’daki Sat bölgesi ve yaylaları yaklaşık 30 senedir yasaklı bölgeler arasındaydı.

Kaynak:Rudaw

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.