Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Buldan’ın Van’daki ziyaretleri sürüyor

03 Temmuz 2023
Buldan’ın Van’daki ziyaretleri sürüyor

Van’daki ziyaretlerini sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, kongrede başlayacak değişim ve dönüşümle birlikte eksikliklerini gidereceklerini belirterek, “Mücadelemiz sadece seçim sonucuyla değerlendirilemez” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Van’da ziyaretlerini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van Vekili Pervin Buldan, partisinin Başkale, Gürpınar ve Gevaş ilçe yönetimleriyle buluştu. Buldan, buluşmalarda gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Kurban Bayramı nedeniyle geldiği Van’da ziyaretlerini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Van Vekili Pervin Buldan, partisinin Başkale, Gürpınar ve Gevaş ilçe yönetimleriyle buluştu. Buldan, buluşmalarda gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Mücadelemiz seçimle var olmadı’


Bayramın önemine değinen Buldan, bu coğrafyada uzun yıllardır bayramların demokrasinin, özgürlüğün ve kardeşliğin yaşanmadığı bir ortamda geçtiğini hatırlattı. Bayram bir kez daha özgürlüğe, demokrasiye ve barışa vesile olmasını dileyen Buldan, bu coğrafyada büyük bedeller ödendiğini ve büyük bir mücadele verildiğini söyledi. Mücadelelerinin sadece seçim sonucuyla değerlendirilemeyeceğini kaydeden Buldan, “Bu mücadele sadece seçim sonucu gösterilerek bir yenilgi olarak algılanmasını doğru bulmuyoruz. Bizim mücadelemiz sadece seçimle var olan bir mücadele değil” diye konuştu.


Seçimlere girmediğimizde de mücadele ettik’


Kürt siyasi hareketin seçime girmediği dönemde de mücadele ettiğini hatırlatan Buldan, “Kimliğimizi, dilimizi, kültürümüzü var etmenin koşullarını mücadele ederek oluşturmaya çalıştık. Seçimler ve meclis, bu mücadelenin bir mevzisidir ancak seçim sonuçları bir başarısızlık olarak nitelendirmeyi ben mücadelemize büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Biz diğer partilerle aynı koşullarda seçime girmedik. Devletin bütün imkanlarını kullanarak seçimlere girmedik. İktidarın, bu devletin, medyasını, ordusunu, yargısını, parasını ve kaynaklarını kullanarak iktidar olduğunu hepimiz biliyoruz. Antidemokratik koşullarda girdiğimiz seçimin sonuçları moralimizi bozmamalı. Biz onlarla aynı koşullarda seçimlere girseydik eğer, bu sonuçların iki katını alırdık. Bütün bunların halkımızda bir moral bozukluğunu yarattığını biliyoruz, bu yüzden eksikliklerimiz ve hatalarımızla yüzleşeceğiz” dedi.Mücadelemizi sürdüreceğiz’


Yeni bir mücadele hattı öreceklerini belirten Buldan, “Kongrede başlayacak değişim ve dönüşümle birlikte eksikliklerimizi göreceğiz ve bunları telafi edeceğiz. Eksikliklerimizi görerek, bilerek bu mücadeleye kaldığımız yerden devam etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Elbette daha iyi sonuçlar almak isterdik. 


HDP kapatma davasının, Kobanê kumpas davasının, her gün operasyonlarla yöneticilerimizi gözaltına alıp tutuklayan bir anlayış var. Tecrit politikasının, savaş politikasının devam ettiği bir süreçte AKP-MHP’nin HDP’yi seçimlerin dışında bırakmak için uyguladığı politikaların farkında olmalıyız. AKP-MHP ittifakına diz çökmeyen, biat etmeyen bir yerden bunların kaybetmesi için, faşizmin kaybetmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dönem dönem bu tür süreçleri yaşadık fakat hiçbir zaman karamsar olmadık, kazanmayı, toparlanmayı, başarmayı bildik” şeklinde konuştu. 


Buldan, konuşmasını tüm kimliklerle mücadelelerini devam ettireceklerini ve büyüteceklerini söyleyerek bitirdi.



Kaynak:M A

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.