Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Emniyete devredilen lojmanlardan son durum

26 Haziran 2023
Emniyete devredilen lojmanlardan son durum

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde 2014 yılında adliye personelleri için yapılan ve adliye personellerinin buraya gitmemesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü adına kamu konutu olarak kullanılmak üzere tahsis edilen lojmanlarda çalışmalar sürüyor.

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Süphan Mahallesi’nde 2014 yılında 5 bloktan oluşan 130 daireden oluşan ve adliye personelleri için yapılan, ardından Van Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilen lojmanlarda çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.2014 yılında yapılan ancak adliye personelleri, konutların yapıldığı bölgeyi güvenli bulmadıklarından lojmanları tercih etmemişti. Kaderine terk edilen lojmanların kapısından penceresine malzemelerinin birçoğu sökülüp götürülmüştü.


2017 yılında ise İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen lojmanlar, ardından Milli Emlak’a devredilmişti. Kullanılmayıp tinercilerin ve hırsızların meskeni haline gelen milyonluk yatırım, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü adına kamu konutu olarak kullanılmak üzere tahsis edilmişti.Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Edremit İlçesi Süphan Mahallesinde Adliye Lojmanları olarak yapılan daha sonra Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen, tadilatı tamamlandıktan sonra emniyet personeline lojman olarak tahsis edilecek binalarda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaların kısa sürede bitirilmesinin ardından, lojmanların emniyet personellerine tahsis edilmesi bekleniyor.

Kaynak:Bölge gazetesi

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.