Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Deva partisi esnafı yalnız bırakmıyor

24 Şubat 2021
Deva partisi esnafı yalnız bırakmıyor

DEVA Partisi Van İl Başkanı eğitimci Semra Odabaşı, esnafın zor günler yaşadığı bu süreçte moral motivasyon anlamında, esnafı yerinde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi

Ekonomiden sorumlu devlet eski Bakanı Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’ndan kurulan DEVA Partisi, her ilde olduğu gibi Van’da da çalışmalarına hız vermeye başladı.


DEVA Partisi Van İl Başkanı eğitimci Semra Odabaşı, esnafın zor günler yaşadığı bu süreçte moral motivasyon anlamında, esnafı yerinde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. 

Başkan Odabaşı, ne yazık ki, birçok esnaf kepenk kapatacak duruma geldi. Siftah yapmadan işyerini kapatan esnafın olduğunu gördük. Sözde yapılan yardımlar esnafın bırakın kirasını, sabit faturalarını bile karşılayamaz durumda olduğunu söyledi. 


Her esnafa yakın ilgi gösteren DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, esnafın çok zor günler geçirdiğini belirterek; “Özellikle Pandemi süreci ile birlikte esnafımız çok zor günler yaşıyor. Hangi esnafa dokunsan bin ah işitebiliyorsunuz. Esnafın içinde bulunduğu durumdan dolayı içimizi acıyor. Yüreğimize kor ateşi düşüyor.

Bir çok esnaf kredi almış ve şuan aldıkları kredileri bile geri ödeyemeyecek durumda. 


Esnafın birçoğu Bankalara borçlanmış.  Çok üzülerek belirteyim esnaf şuan kirasını ödeyemez duruma gelmiş. Hükümet ivedikle esnafa yönelik iyileştirme paketlerini hayata geçirmelidir. Van esnafını yakından ilgilendiren Kapıköy Gümrük kapısı pandemi kurallarına uygun bir şekilde açılmalıdır.  Esnafa cansuyu lazım. Devletleri ayakta tutan vergisini veren esnaftır. Bu anlamda hükümetin bu süreçte esnafa her türlü imkanı sunması gerekir” diyen DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı, heyeti ile birlikte esnaf ziyareti esnasında, esnafın sorunlarını tek tek not alarak, Genel Merkeze ulaştıracaklarını dile getirdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.