Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Titanik faciasında yeni trajedi: Babasını üzmemek için...

23 Haziran 2023
Titanik faciasında yeni trajedi: Babasını üzmemek için...

İkinci Titanik faciasında kaybolan aracın enkazına ulaşılırken hayatını kaybedenler arasında bulunan 19 yaşındaki Süleyman Dawood'un tura katılma hikayesi yürekleri burktu.

1912’de buzdağına çarparak tarihin en trajik kazalarından birine konu olan Titanik, bu defa da enkazını keşfetmek isteyenler için adeta mezar oldu.


OceanGate isimli şirketin 250 bin dolar karşılığında geminin enkazına düzenlediği turlardan biri facia ile sonuçlandı. İçinde OceanGate CEO’su Stockton Rush'ın yanı sıra İngiliz milyarder Hamish Harding, Fransız denizci ve kaşif PH Nargeolet ve Pakistanlı iş insanı Shahzada Dawood ve oğlu Süleyman’ın yer aldığı araçtan pazar gününden beri haber alınamıyordu.


Perşembe gününe kadar oksijenlerinin yetebileceği belirtilen ekipten ne yazık ki üzücü haber geldi. Ekibin bulunduğu aracın enkazına nihayet ulaşıldı. Hayatını kaybedenler arasında bulunan 19 yaşındaki Süleyman Dawood’un tura katılma hikayesi ise yürek burktu.BABASINI MUTLU ETMEK İSTEMİŞ


Dawood’un halası Azmeh Dawood, Süleyman’ın yolculuktan korktuğunu ancak Babalar Günü’nde babasını memnun etmek için tura katıldığını açıkladı.


Azmeh Dawood, NBC News’e yeğeninin bu gezi için pek istekli olmadığını ancak genç Dawood’un, Titanik enkazı konusunda son derece tutkulu olan babasını memnun etmek zorunda hissettiğini söyledi.


Azmeh Dawood sözlerine şu şekilde devam etti: “Şahsen onları düşünerek nefes almak bile zor. Şimdiye kadar yaşadığım hiçbir deneyime benzemiyor.”


Azmeh Dawood, bir süredir erkek kardeşi Shahzada Dawood ile görüşmüyo. 2014 yılında multipl skleroz teşhisi konulan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Azmeh, son yıllarda erkek kardeşiyle iletişimini kaybettiğini söyledi.Shahzada Dawood


Azmeh Dawood, tıbbi amaçlı esrar kullanabilmek için İngiltere’den Amsterdam’a taşınmış. Bu durum da erkek kardeşi de dahil olmak üzere aile üyeleri tarafından onaylanmamış. Ancak trajik haberi duyduktan sonra, “O benim küçük kardeşimdi, doğduğunda onu kucağıma aldım” diyerek kardeşine olan sevgisinden bahsetti.


Süleyman ise, Glasgow’daki Strathclyde Üniversitesi’nde okuyordu. Süleyman’ın psikolog ve yaşam koçu olan annesi Christine ve kız kardeşi Alina, baba ve oğul dalışa gitmeden önce Kanada’da bir ay geçirmişlerdi.


Aile, Pakistan’ın en zenginleri arasında yer alıyor. Süleyman’ın babası, Kral Charles tarafından kurulan iki hayır kurumunun da destekçisiydi.


Dawood ailesi Twitter’dan da baba ve oğulun hayatlarını kaybettiğini duyurdu: “Sevgili oğullarımız, OceanGate’in su altında yok olan Titan denizaltısındaydı. Lütfen bu zor yas döneminde ölenlerin ruhlarını ve ailemizi dualarınızda tutmaya devam edin. Kurtarma operasyonlarında yer alan herkese gerçekten minnettarız. Yorulmak bilmeyen çabaları bu süre zarfında bize güç kaynağı oldu. Ayrıca, ihtiyaç anında yanımızda olan arkadaşlarımıza, ailemize, meslektaşlarımıza ve dünyanın her yerinden iyi dileklerde bulunanlara minnettarız. Aldığımız muazzam sevgi ve destek, bu akıl almaz kayba dayanmamıza yardım etmeye devam ediyor.”


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.