Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da gündem olan darp iddiasına basın açıklaması

21 Haziran 2023
Van'da gündem olan darp iddiasına basın açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslun'un Şeney İvelik Dönmeze yönelik şiddet uyguladığı iddiası gündem olmuştu.

Basına ve kamoyuna  Av. Ruşen Burak Yoldaş Tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre:   Müvekkilimiz Şenay İVELİK DÖNMEZ’ e yönelik olarak, Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol USLU isimli şahıs tarafından gerçekleştirilen yaralama, hakaret ve tehdit suçları ile ilgili olarak yapmış olduğumuz şikâyet neticesinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup tarafsız bir şekilde yürütülmektedir. Halen devam eden soruşturma sürecinde fail olan şahısça yapılan bir kısım açıklamaların gerçeği yansıtmaması sebebiyle kamuoyunu bilgilendirmek üzere iş bu açıklamanın yapılması zorunluluğu bulunmaktadır.


Müvekkilimizin darp edildiğine dair almış olduğu raporun gerçeği yansıtmaması, sahte olarak düzenlendiği ve bu sebeple de Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları İle Hastalık Ve Refakat İznine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik çerçevesinde raporun fenne aykırılığının tespiti amacıyla müvekkilin hakem hastaneye sevkinin istendiği ve bu isteme tarafımızca karşılık verilmediği bildirilmektedir. 


Müvekkilin darp edildiği vahim olay sonrasında usule uygun olarak düzenlenmiş olan doktor raporu soruşturma dosyasında yer almaktadır. Olayın faili olan şahıs tarafından adli sürece müdahale etmek, suç gizlemek ve delilleri karatmak amacıyla; müvekkili şahsi telefonundan hastane yöneticilerine aratmak sureti ile çağrıda bulunmuştur. Hakem hastaneye yapılacak sevklerde sevk yazısı ile beraber çağrı kâğıdının müvekkile tebliğinin zorunlu olduğu, yasal olarak yapılacak tebliğle beraber hastaneye müracaat edilebileceği tarafımızca il müdürlüğüne iletilmiştir. Yapılan iş ve işlemlerin usule aykırı olması sebebiyle sevk kâğıdı müvekkilimize tebliğ edilmemiştir. Herhangi bir tebliğ yapılmaksızın hastaneye davet edilen müvekkil, düzenlenecek raporun gereceği yansıtmama ihtimaline karşın bizzat Van Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek durumu bildirmiştir. Yapılan bildirim üzerine savcılık talimatı ile kolluk personeli eşliğinde Y.Y.Ü. Dursun odabaşı Tıp Merkezi Eğitim ve Araştırma Hastanesi sevk edilen müvekkil hakkında ikinci kez rapor düzenlenmiştir. Kolluk refakatinde hastaneye sevk edilen müvekkil hakkında ilk raporla aynı doğrultuda ve darp olayını doğrular şekilde yeniden rapor tanzim edilmiştir. Bu rapor da fail olan şahsın iddialarının gerçek dışı olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkartmıştır. Hâlihazırda şahsın eylemleri sebebiyle düzenlenen raporlar arasında çelişki bulunmadığı dikkate alındığında yapılan açıklamaların asılsız olduğu sonucuna varılmaktadır.


Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol USLU tarafından sürece müdahale girişimleri devam etmekte ve tarafsız bir sürecin yürütülmesine ket vurulmaya çalışılmaktadır. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan tüm personel baskı ve tehdit altında yanlı bir şekilde ifade vermeye zorlanmaktadır. Korku imparatorluğu şeklinde kurulan ve yürütülen müdürlük görevi bu suretle kötüye kullanılmaktadır. 


Yaşanan süreçte eylemlerin Türk Ceza Kanunu uyarınca suç teşkil etmesi halinde adli makamlarca gereği yapılacak olup aynı şekilde idari yönden de soruşturma devam etmektedir. Sürece hiçbir suretle ve hiçbir kişi/kişilerce baskı ve tehditlerle müdahale edilemeyeceği de ayrıca bilinmelidir.

Saygılarımızla arz ederiz.


Av. Ruşen Burak YOLDAŞ



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.