Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Başkan Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Enflasyon durmadıkça zammın bir anlamı yok

20 Haziran 2023
Başkan Atalay'dan asgari ücret açıklaması: Enflasyon durmadıkça zammın bir anlamı yok

11 bin 402 liralık yeni asgari ücret ile birlikte TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan konu ile ilgili olarak açıklamalar geldi.

Atalay, enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, ilk olarak burada düşüşe gitmenin gerektiğine vurgu yaptı. Atalay, "Asgari ücret artırılıp enflasyon belirli bir noktaya getirilmezse zammın bir anlamı kalmıyor. Fiyatlardaki artışın düşürülmesi temennimiz" ifadelerini kullandı.


Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun asgari ücrete ara zammı belirlemek için üçüncü toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantı neticesinde yeni asgari ücret net şekilde 11 bin 402 lira olduğunu oldu. Brüt asgari ücret ise 13 in 414 lira olarak kaydedildi.


'BU ŞEKİLDE ZAMMIN ANLAMI KALMIYOR'


Açıklanan yeni asgari ücret ile birlikte Türk-İş'ten gelecek olan açıklama da son derece merak ediliyordu. Dünya'da yer alan habere göre; Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı açıklamada, artan asgari ücret rakamının haricinde enflasyon rakamlarının önemli olduğunu söyleyerek, "İnşallah bu enflasyon kontrol altına alınır, zamlar olmaz da alım gücümüzü koruruz. Asgari ücret artırılıp enflasyon belirli bir noktaya getirilmezse zammın bir anlamı kalmıyor. Fiyatlardaki artışın düşürülmesi temennimiz" ifadelerini kullandı.Asgari ücretteki altı aylık artış yüzde 34 olurken, yıllık artış yüzde 107 olarak gerçekleşti.


'DOLAR ÜZERİNDEN EN YÜKSEK RAKA''


Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Atalay, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, asgari ücrette 500 dolar seviyesini işaret eden açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Vedat Bey'in dolar üzerinden bir açıklaması vardı. Ben yıllardır Türkiye’de yaşıyorum ve Türk parası üzerinden konuşuyoruz. Baktığımız zaman asgari ücret şu anda 486 dolar. Belki de asgari ücret tarihinin dolar üzerinden en yüksek rakamı. Bu mükemmel bir şey değil ama bugünün şartlarında yapılması gereken şey buydu, bunu yaptık" şeklinde konuştu.


Kaynak:karar

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.