Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı Meclis gündeminde

19 Haziran 2023
Gazeteci Sinan Aygül'e saldırı Meclis gündeminde

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Aygül'e yönelik saldırıyla ilgili TBMM'ye iki soru önergesi verdi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül'ün, Tatvan Belediyesi'yle ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri sonrası 17 Haziran'da uğradığı saldırı Meclis gündemine taşındı.


Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Aygül'ün, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin koruma polisi ve bir belediye çalışanı tarafından saldırıya uğradığını hatırlattı.


Çandar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergelerinde şunları kaydetti:


"Gazeteci Aygül, saldırganların 'Bir daha başkan hakkında yazarsan geberirsin' diye tehditte bulunduklarını da ifade etmiştir.


Sinan Aygül'e yönelik saldırı, dış dünyada da yankı bulmuş ve Türkiye'de basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği üzerinde zaten süregelmekte olan tartışmaları tetiklemiştir."


"Basın özgürlüğünü teminat altına niyetiniz var mı?"

Çandar'ın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a yönelttiği sorular şöyle:


Türkiye'nin Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde, kaçıncı sırada yer aldığının farkında mısınız?

Gazetecilere yönelik saldırıların sonlanmasını sağlayacak ve basın özgürlüğünü teminat altına alacak etkili adımlar atmaya ilişkin niyetiniz ve bu konularda bir planınız var mıdır?


Gazetecileri şiddete açık hale getiren nefret iklimi ve cezasızlık kültürüyle mücadele etmek adına kapsamlı ve kararlı politikalar ortaya koyacak mısınız?

"Cezasızlığa son vermek için çalışacak mısınız?"

Çandar'ın, İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya yönelttiği sorular şöyle:


Gazetecileri hedef alan böylesi bir saldırının bir daha tekrarlanmaması için ne yapmayı tasarlıyorsunuz?

Gazetecileri hedef alan saldırı ve şiddet suçlarıyla mücadele etmek adına kapsamlı bir eylem planı ortaya koyacak mısınız?

Basın mensuplarını şiddete açık hale getiren nefret iklimi ve cezasızlık kültürüne son vermek için çalışacak mısınız?

Kolluk güçlerinin basın mensuplarına dönük şiddet eylemlerinin ve bu konudaki cezasızlık vakalarının son bulması için ne yapacaksınız?

Sinan Aygül'e yönelik saldırının azmettiricisi olduğu yolunda hakkında yaygın kanaat bulunan Tatvan Belediye Başkanı'na ilişkin bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Tatvan Belediyesi'ndeki esaslı yolsuzluk iddiaları hakkında gerekli tahkikatı başlatacak mısınız?


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.