Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

VEDAŞ’tan 2 köye 3 milyon liralık yatırım

15 Haziran 2023
VEDAŞ’tan 2 köye 3 milyon liralık yatırım

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Bitlis ilinin Mutki ilçesine bağlı Çiğdemalan ve Yanıkçayır köylerinin elektrik şebekesini 3 milyon liralık yatırımla yeniledi.

Tüketicilerine verdiği hizmetin kalitesini sürekli iyileştiren VEDAŞ, merkezde olduğu gibi kırsal bölgelerin de enerji altyapısını güçlendirmek için yatırımlarını sürdürüyor. Yatırımlar hakkında bilgi veren Bitlis İl Müdürü Bahadır Demir, “Mutki ilçemize bağlı Çiğdemalan ve Yanıkçayır köylerimizin elektrik şebekesini yenilemek amacıyla 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. 


Yatırımlarımız kapsamında; eskiden dağ güzergahından geçen ve heyelan riskinin bulunduğu yerlerdeki hatlarımızı yol boyuna taşıyarak hat güvenliğini sağladık. Eski ağaç direkli şebekenin yerine demir direkli yeni şebeke tesis ettik. Ekonomik ömrünü yitiren, ihtiyaca cevap veremeyen trafoları yenileriyle değiştirdik. Yaptığımız armatür montajlarıyla bu köylerimizi ışıl ışıl hale getirdik. Merkezde olduğu gibi kırsal bölgelerimizde yaşayan tüketicilerimizin memnuniyetini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.