Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

İpekyolu'nda düzenlenen ses yarışması eğlenceli bir finalle sonuçlandı

13 Haziran 2023
İpekyolu'nda düzenlenen ses yarışması eğlenceli bir finalle sonuçlandı

İpekyolu Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği projelerinden olan İpekyolu Liseler Arası Ses Yarışması’nda final coşkusu yaşandı.

Van Devlet Tiyatrosu’nda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ses yarışmasının finalini izlemeye İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın ile İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Şipal ve çok sayıda vatandaş katıldı.


BAŞKAN V. AYDIN, “GEREK KÜLTÜR GEREKSE SOSYAL ALANDA ÖNCÜ BİR BELEDİYE…”


İpekyolu Belediyesinin gerek kültürel gerekse sosyal alanda yaptığı aktivitelerle öncü bir belediye olduğuna dikkat çeken Aydın, “Geçen sene öğretmenler arası ses yarışması yaptık. Bu sene liseler arası ses yarışmamız oldu. Belki önümüzdeki sezonda çocuklar arası bir ses yarışması yaparız. Bunun yanında kültürel ve sosyal aktivitelerimiz hızlı bir şekilde devam edecek. Gerek doğa gezilerimiz gerek konserlerimiz gerek sergilerimiz ve gerekse sportif faaliyetlerde birçok aktivitelerimiz olacak. Önümüzdeki günlerde çocuk spor merkezimizi açıyoruz. Geçen gün kadın spor merkezimizin dördüncüsünü açtık ve 20 bin kadına ulaştık. 20 bin kadınımız, belediyemizin spor etkinlik merkezlerinden yaralandı. Önümüzdeki dönemlerde sürpriz aktivitelerimiz olacak. Kısacası belediyemiz yoğun bir şekilde çalışıyor. İnsanlara dokunmaya devam edeceğiz. İlçe sınırlarımızdaki 28 lisede 150 öğrencinin yarıştığı yarışma sonunda 14 öğrenci finale kaldı. Bu tür organizasyonlar başından sonuna kadar büyük emek istiyor. Bu organizasyonun nedeni hem öğrencilerin kendilerinde bir fırsat bulmaları, yeteneklerini göstermeleri hem de aileleriyle, öğretmenleriyle İpekyolu'ndaki hemşehrilerimizle güzel bir aktivite yapmaktı. Burada birinci, ikinci ve üçüncü olanlara teşekkür ediyorum ama burada 14 tane öğrencimiz de üstün performanslarıyla Türkiye'de belki geleceğin sanatçıları olarak kendilerini gösterdiler. Ben tüm öğrencilerin gelecekte çok başarılı olacaklarına inanıyor, hepsini tebrik ediyorum.” diye konuştu.  


İpekyolu Belediyesi ile İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen yarışmada, jüri üyeliğinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli müzik eğitmenlerinden Serkan Karakurt, Levent Rızvanoğlu, Erdem Çurku, Fatih Karakurt, İhsan Ekin, Emrah Değer gibi birbirinden başarılı isimler yer aldı.



Daha önce Atatürk Sanat Galerisi’nde düzenlenen ve üç gün süren yarışmanın finalinde 14 finalist yarışma hakkı kazanırken kendilerine özgü seslendirmelerle jüri üyelerini zorlayan yarışmacılardan birinciliği Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden Yağmur Saygın isimli öğrenci seslendirdiği “Bugün Bayram Günü Derler” adlı eserle kazandı.


İkinciliği Cumhuriyet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Savaş Durmuş “Devo Devo” adlı eserle kazanırken üçüncülüğü ise Van Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinden Havva Yiğit “Hey Gidi Karadeniz” adlı şarkıyı seslendirerek kazandı.


Birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek, üçüncüye ise gram altının verildiği yarışmada ödüllerini İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’dan alan yarışmacılar böylesine bir heyecanda yer almalarına katkı sağladıkları için teşekkürlerini bildirdi.


İpekyolu Belediyesi, bu yarışma ile İpekyolu’nda yaşayan yetenekli öğrencilerin kendi yeteneklerini keşfederek müzik dünyasına kazandırılmasına olanak sağlandı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.