Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Son dakika! TBMM'de 28. dönem başlıyor

02 Haziran 2023
Son dakika! TBMM'de 28. dönem başlıyor

Son dakika haberi... TBMM'nin 28'inci Yasama Dönemi düzenlenen törenle başlıyor. En yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'teki oturumu yönetirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da törene katılıyor.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından milletvekilleri 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı'nın açılış töreni gerçekleşiyor. Geçici Başkan Devlet Bahçeli'nin yönettiği oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. Milletvekilleri, Anayasa'da yer alan yemini ederek görevlerine başlayacak.


Devlet Bahçeli'nin açılış konuşması şu şekilde:


"Hepimizin ortak sorumluluğu Türkiye'dir. Yapmamız gereken, müstesna birliğimizin dayanışmaya bağlı olmalıdır. Gelişmiş ve mağrur bir Türkiye için çalışmalı, bunu hep birlikte yapmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Meclis başkanımız, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm arkadaşlarına rahmet diliyorum. Sizlere başarılar diliyorum ve yemin törenine geçiyorum...


Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.