Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Van'daki STK' lardan Ortak Basın Açıklaması

29 Mayıs 2023
Van'daki STK' lardan Ortak Basın Açıklaması

Van’daki STK temsilcileri, yapılacak olan Genel Kurul öncesi İş Dünyası Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları'nın ortak basın açıklaması Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.


İş Dünyası Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları'nın ortak basın açıklamasını Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda 29.05.2023 tarihi saat 11.20'de MÜSİAD, TÜMSİAD, ASKON, HAKSİAD, ANESİAD tarafından gerçekleştirildi.


Basın açıklamasını; Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şube Başkanı Süleyman Güler okudu.


“GÖNÜL VE KADER BİRLİĞİ YAPMIŞ BULUNMAKTAYIZ”


Süleyman Güler,”İlimizin ekonomik ve sosyal kalkınması için çaba gösteren Sivil Toplum Örgütü temsilcileri olarak, ilimizi ilgilendiren konular da birlikte hareket etmek için gönül ve kader birliği yapmış bulunmaktayız. İlk olarak bugün ilimizin temsiliyetini yakından ilgilendiren bir hususa ilişkin ortak basın açıklaması yapmak üzere bir araya geldik.


Bildiğiniz üzere ilimiz, bünyesinde barındırdığı birçok potansiyele rağmen, istenilen gelişme düzeyini ne yazık ki yakalayamamıştır. Bu durumun temel sebeplerinin biri şehrimizin karar alma süreçlerine dahil olamaması ve sesini yetkili mercilere yeterli düzeyde duyuramamasıdır. 


“EN BÜYÜK ARZUMUZDUR” 


Vakit makus talihimizi geride bırakma ve kentimizi hak ettiği şekilde temsil etme vaktidir. Ülkemizin en önemli ekonomik çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 79. Genel Kurulu 31 Mayıs tarihinde yapılacaktır. Bu genel kurulda TOBB’un yeni Yönetim Kurulu seçilecektir. Yeni oluşturulacak Yönetim Kurulunda Van Ticaret ve Sanayi Odasının da yer alması en büyük arzumuzdur. Bu görevi şehir olarak hak ettiğimizi belirtmek isteriz. 


1962 Yılında kurulan Van Ticaret ve Sanayi Odası bugüne kadar TOBB Yönetim Kurulunda herhangi bir temsiliyet almamıştır. Artık görev alma vaktinin geldiğine inanıyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odasının kurulduğu günden bugüne kadar sergilediği olağanüstü çaba ve performans ile bölgesinin en büyük oda konumundadır.  Özellikle TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu döneminde Van Ticaret ve Sanayi Odası her zaman ilgi görmüş ve çalışmalarının yakından takip ve takdir edildiğini biliyoruz.


VAN ARTIK BUNLARLA ANILIYOR


Van Ticaret ve Sanayi Odasının, kurulduğu günden itibaren işsizlik meselesinden, şehrin tanıtım faaliyetlerine, turizm sektörünün geliştirilmesinden, tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalara, kültürel değerlerin korunmasından, sosyal sorumluluk çalışmalarına, yurt dışı işbirliği faaliyetlerinden, il içi ve yurt içi temaslara kadar yaptığı yenilikçi ve fark yaratan çalışmaları sayesinde şehrimizin kangren haline gelen birçok sorunu çözüme kavuşurken, şehrimizin markalaşması yönünde önemli adımlar atılmıştır. Artık ilimiz olumsuz haberler değil, festivallerle, fuarlarla, kalkınmayla, Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hayata geçirilen projelerle kadınlarımızın ve gençlerimizin istihdamıyla anılmaya başlanmıştır.


Bu başarılı çalışmalar neticesinde Van Ticaret ve Sanayi Odası GAP Gazeteciler Birliği tarafından yılın en başarılı Ticaret ve Sanayi Odası seçilmiştir. Yine TOBB Akreditasyon denetimleri neticesinde Türkiye’nin en başarılı ikinci Ticaret ve Sanayi Odası ödülünü almıştır. 


Kısıtlı imkanlara rağmen bu başarıları elde etmeyi başaran, üyelerinin hak ve menfaatini her platformda koruyan Van Ticaret ve Sanayi Odasının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetim kurulunda görev alarak, ilimizin ve bölgemizin sesi olmasını istiyoruz. 


Bu vesileyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 79.Genel Kurulunun ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, yeni oluşturulacak Yönetim Kurulunda ilimizin temsiliyet kazanmasını ümit ediyoruz.”dedi.



Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.