Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van'da Altın ve Mücevher Fuarı, kapılarını açtı

25 Mayıs 2023
Van'da Altın ve Mücevher Fuarı, kapılarını açtı

Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği ile US Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Altın ve Mücevher Fuarı" kapılarını kuyumculara açtı.

Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Casim Aslan, Başkan Yrd. Fahri Arvas ve fuarı ortaklarından olan US Fuarcılık genel müdürü Ülker Selviler, "Altın ve Mücevher Fuarı"nı Van ili Tuşba ilçesi İpekyolu Expo Fuar ve Kongre merkezinde düzenledi.


“VAN’IMIZA YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”


Van iline geldiğinden bu yana çizgisinden vazgeçmeyen Van halkının alkışını hak eden Ülker Selviler, "Altın ve Mücevher Fuarı"nda kendisini bir kez daha kanıtladı.



"Altın ve Mücevher Fuarı"nı düzenleyen US Fuarcılık genel müdürü Ülker Selviler, “Kuyumculuk sektörümüzün de Van'ın da potansiyeline yürekten inanıyoruz. Bu güzel şehrimizin gelişimine katkı sağlayacak bir organizasyonun içerisinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini kaybettiğimiz tüm canlılarla birlikte kuyum sektöründen de çok değerli isimleri kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu sektöre gönül veren, depremde kaybettiğimiz her bir değerimizden Allah'tan rahmet diliyoruz. Değerli davetliler, bugün yeni tasarımları, yeni ürünlerini birçok markanızın ürünlerini sergileyeceğimiz. Fuarımızın gerçekten Van’ımıza yakıştığını düşünüyoruz. Yaşanan depreme, ekonomik durgunluğa rağmen bu fuarın ikincisini gerçekleştiriyor olmamızın anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bu güzel organizasyonda stantlarıyla katılımcı olan her markaya Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği'ne, Van Ticaret ve Sanayi Odamıza, Van Büyükşehir Belediyesi'ne güvenliğimizi sağlayan Van Emniyet Müdürlüğümüze, Van Valiliğimize şu an burada bulunan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bugün özellikle komşu ülkelerimizden de gelen değerli katılımcılara da burada bizlerle oldukları için çok teşekkür ediyorum. Sizler destek verdikçe daha güzel bir organizasyonlarda birlikte olmaya devam edeceğiz. Yeniliklerin ve bu alandaki son trendlerin sergileneceği bu fuarda Bu fuarda katılımcısından davetlisine kazançlı çıkmasını arzu ediyorum.”dedi.


BİR KUYUMCU ASLA BİR PAZARCI DEĞİLDİR”


Doğrusu bir gün bu kürsüye gelip böyle spesifik alanda böylesi önemli bir fuarın açılışında buluşmacı olabileceğimi hiç tahmin etmemiştim. Şehrimizde ilk fuar organizasyonunu kurumsal alanında yapan değerli dostumuz Süleyman Güler'e de bu vesileyle çok teşekkür ediyorum. Ama geldiğimiz noktada bugün ikincisini gerçekleştirdiğimiz "Altın ve Mücevher Fuarı"nın artık kendi alanında spesifik bir alanda ve sadece profesyonellerin katıldığı bir fuar organizasyonuna ev sahipliği yapıyor olmanın büyük gurur ve onurunu yaşıyorum. Derler ki kıymetli şeyi olan bağırmaz. Bir kuyumcu asla bir pazarcı değildir. Bir kuyumcu, malını pazarlamak için bağırmaz. Malını sergiler. Pazarcı malını pazarlamak için bağırır. Bu tabii çok manası olan bir söylemdir. Bugün tabii açılışa gelirken kuyumcuların aslında kravat takmaya karşı ne kadar refleks ve reaksiyon içerisinde olduğunu da gördüm. Demek ki kuyumcular kravat takmazlar. Takmaya çalışmışlar ama iki yakaları bir araya gelmemiş. Ben sizleri cesaretinizden azminizden, gayretinizden dolayı tebrik ediyorum. 


Değerli arkadaşlarımızla birlikte, sizlerle birlikte olma şerefine nail olduk. Bundan sonra da bu fuarın belki de dünyanın en önemli fuarlarından biri haline gelmesi için elimizden gelen her türlü ve desteği vereceğiniz sözünü veriyorum. Bu sözü verirken de Altın ve Mücevher fuarcılığının vizyoner yaklaşımı çerçevesinde özellikle Ülker Hanım'ın ve Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneğinin değerli başkan ve yönetiminin de diğer arkadaşları samimi iş birliğiyle bu fuarı gerçekleştiriyor olmasından da büyük onur duydum. Otuza yakın firma var ve bunların 29 tanesi il dışından gelen firmalar. O yüzden öncelikle az önce tanıştım. Ankara Kuyumcular Derneği Başkanı İstanbul'dan gelen temsilcilere, İzmir'den ve Adana'dan gelen temsilcilerin ve buradan adını sayamadığım tüm kuyumcular derneği organizasyonlarına derneklerime çok teşekkür ediyorum. Onlara minnettarlığımı ifade ediyorum.”dedi.



Kaynak:Van Gazetesi – Van haber – Eyşan Yetkin

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.