Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

CHP itiraz etti, YSK kabul etti

16 Mayıs 2023
CHP itiraz etti, YSK kabul etti

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açık ara fark attığı ülkelerde oy verme süresi 2 güne düşürülmüştü. Karar tepki çekti.

 CHP, YSK'ya itiraz etti. YSK, CHP'nin itirazı kabul etti. CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, "Talebimiz kabul edilerek ABD, Kanada,Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy verme süresi 20 Mayıs 24 Mayıs günleri arasında Yüksek Seçim Kurulu tarafından 5 güne çıkarılmıştır" dedi.Kılıçdaroğlu'nun %50'den fazla oy aldığı ülkelerden 7'sinde ikinci tur için oy kullanma süresi kısıtlandı. Birçok ülkede 20-24 Mayıs arasında oy kullanılırken ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, İrlanda, Japonya gibi ülkelerde oy kullanma süresi 20-21 Mayıs olarak belirlendi. ABD, İngiltere, Kanada gibi ülkelerde Kılıçdaroğlu %80 oy aldı.


TAKVİM'DE DAHA UZUNDU


Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) dün yayımladığı takvimde gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemine 20 Mayıs'ta başlanacağı, 24 Mayıs'ta ise sona ereceği açıklanmıştı.YSK'nın 14 Mayıs seçimleri için yayımladığı yurt dışı seçim yerleri notunda da seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Long Island ve South Jersey'deki New York Başkonsoloslukları dışındaki misyonlarda sandıkların 20-24 Mayıs arasında kurulacağı belirtilmişti.


TÜRKİYE'NİN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİ, SANDIKLARIN 2 GÜN KURULACAĞINI DUYURDU


Pazartesi günü Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, seçimin ikinci turu için sandıkların sadece 20-21 Mayıs'ta kurulu olacağı belirtildi.






Kaynak:halk

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.