Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Buldan Van’da oy kullandı: Mutlaka kazanacağız

14 Mayıs 2023
Buldan Van’da oy kullandı: Mutlaka kazanacağız

Van’da oyunu kullanan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, oy kullanımı anında “Mutlaka kazacağız”

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için bugün saat 8:00’de oy verme işlemi başladı.

 Milletvekili sayısı 8 olan Van’da, seçmen sayısı 704 bin, sandık sayısı 2 bin 284, Van’da ilk defa oy kullanacak seçmen sayısı ise 93 bin 444.444.




HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday olduğu Van’da oy kullandı. Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde oy kullanan Buldan, uzun süredir seçim çalışmaları yürüttüklerini ve bugün çalışmalarının karşılığını alacaklarını söyledi. Buldan, bugün kullanılacak oyların ülkenin huzuruna, refahına, barışına, adaletine, demokrasisine vesile olmasını dilediğini söyledi.


‘Bu kötülük düzeninin bugünden itibaren bitmesi gerekiyor’


Buldan, “Bu ülke uzun bir süredir büyük haksızlıkların ve hukuksuzlukların yaşandığı bir ülke haline geldi. Ancak bugün yapılan seçimlerle birlikte bir değişim ve dönüşümün artık kaçınılmaz olduğunu hepimiz bekliyoruz. Bütün Türkiye halkları bekliyor. 82 milyon insanın umudu var bugünkü seçimlerden. Ve bugün oyumuzu Van’da kullanıp barışa ve kardeşliğe ama aynı zamanda demokrasiye vesile olması temennisi ile tüm Türkiye’ye bu çağrıyı hem yapıyor hem de oylarımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz” dedi.Buldan son olarak şunları kaydetti: “Bu akşam büyük bir umutla Türkiye’nin kaderinin değişeceği umuduyla hepimizin gözleri elbette ki okullarda açılacak olan sandıklarda olacak. Büyük bir umut var hepimizde büyük bir heyecan var. Bu heyecanı ve umudu Türkiye’nin her bir ferdinin her bir insanının yaşaması gerekiyor. Çünkü uzun süredir insanlarda karamsarlık var. Bir kötülük düzeni var. Bu kötülük düzeninin bugünden itibaren bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. 

Mutlaka kazanacağımıza yürekten inanıyorum.”


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.