Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Yurtdışı oyları Türkiye’ye getirildi: CHP heyetinden ‘Gereken güvenliği sağladık’ açıklaması

11 Mayıs 2023
Yurtdışı oyları Türkiye’ye getirildi: CHP heyetinden ‘Gereken güvenliği sağladık’ açıklaması

Yurtdışı oylarını taşıyan ilk uçak gece saatlerinde Ankara’ya indi. Oyların taşınmasına eşlik eden CHP heyeti, gereken güvenliği sağladıklarını açıklayarak, “Sandık güvenliğinden taviz verilmeyecek” dedi.

Bugün sabah 08.45 uçağıyla Münih’e uçtuk. Uçmadan önce yani yurtdışında kullanılan oy torbalarını almak için gittik. Genel Merkez tarafından görevlendirildim. Uçağın bütün kargo ve yolcu bölümlerini, tüm bölümlerini heyetimizle birlikte gezdik. Herhangi bir farklı pusula var mı, başka bir torba var mı diye inceledik. Uçağın boş olduğunu tespit ettik. Daha sonra uçağa heyetle birlikte bindik. Münih’e indik. Münih’te akeler hazırlandı. Bu akelerin içine oy torbaları getirildi, temsilciliklerimiz tarafından. Bu temsilcilerimizin getirdiği oy torbaları akelere sağlıklı bir şekilde yerleştirildi. O akeleri de biz uçağın kargo bölümüne yerleştirilmesini bizzat takip ettik. Burada önemli olan sandık güvenliği. Giren oyun aynı şekilde çıkması.


2018 yılına göre oy kullanma oranı artmış durumda’



Yurtdışında oy kullanan vatandaşlarımızda bir heyecan var. 2018 yılına göre oy kullanma oranı artmış durumda. Bu konuda iyi bir çalışma yapıldığına inanıyorum. Oy artışı, heyecanla birlikte oluyor. 14 Mayıs akşamını bekliyor, yurtdışında oy kullanan vatandaşlarımız. Türkiye’deki heyecan orada da var. Umut mutlaka gerçekleşecek diyorlar, her şey daha güzel olacak diyorlar.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.