Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

[email protected]

girne

Kamu işçisine zam oranı belli oldu!

09 Mayıs 2023
Kamu işçisine zam oranı belli oldu!

Kamu işçi zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri 9 Mayıs 2023 Salı günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ilişkin beklenen açıklama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı..

Peki, Toplu iş sözleşmesi ile kamu işçi zam oranı ne kadar? Toplu sözleşme ile 4-D kamu işçisi zammı ne kadar oldu?   Kamu işçi zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri 9 Mayıs 2023 Salı günü vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ilişkin beklenen açıklama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı.. 


Peki, Toplu iş sözleşmesi ile kamu işçi zam oranı ne kadar? Toplu sözleşme ile 4-D kamu işçisi zammı ne kadar oldu?  Kamu işçi zammı ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Karar kamu kurumlarında çalışan 700 bin işçiyi doğrudan etkileyecek. Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplantı gerçekleştirilmiş ve Türk-İş ve Hak-İş tarafından açıklama yapılmıştı. Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmişti. Beklenen açıklama sonrası birçok kişi internette araştırma yapıyor. İşte 9 Mayıs 2023 Salı günü itibarıyla kamu işçi zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri..


KAMU İŞÇİ ZAM ORANI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 12.00'de kamu işçilerinin zam oranıyla ilgili açıklama yaptı.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete Temmuz ayında gelişmelere göre zam yapılacağını açıklamıştı. Kamu işçi zammı açıklandı.


KAMU İŞÇİ ZAMMI NE KADAR OLDU?


Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün imzalanacak protokolle refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yaptıklarını belirtti. En düşük kamu işçinin maaşı 15.000 TL oldu.Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "Bu toplu iş sözleşmesi çerçevesiyle, refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz, böylece en düşük kamu işçisi ücretini 15 bin liraya çıkıyor." ifadelerini kullandı.


NE OLMUŞTU?


Hükümetin kamu işçisi için son teklifi 12 bin TL taban ücret ve ilk 6 ay için yüzde 40 zam olduğu belirtilmişti.


Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümetin teklifine yönelik yaptığı açıklamada "Önemli bir gelişme, küçümsenmeyecek bir gelişme. Kamu koordinasyon kuruluna danışacağız. Taban ücretin 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltilmesi iyi ama bunun daha yukarıya çekilmesi lazım. Yüzdelik artışın 30'dan 40'a çıkarılması güzel ama bizim için yeterli değil." ifadelerini kullanmıştı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.