Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Millet İttifakı’ndan büyük İstanbul mitingi

06 Mayıs 2023
Millet İttifakı’ndan büyük İstanbul mitingi

İlk büyük mitingini İzmir'de gerçekleştiren Millet İttifakı, bugün İstanbul Maltepe'de halkla buluşuyor.

 Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na bugün 5 siyasi lider ve 2 büyükşehir belediye başkanı eşlik ediyor.Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Maltepe'de düzenleyeceği “Büyük İstanbul Mitingi” bugün yapılıyor.Boynuna soğanları kolye yapan ve elinde “Soğanın cücüğü mü, 418 milyar dolar soyanın cücüğü mü” yazılı pankartla Ümraniye’den mitinge gelen Erol Timurçelik, soğanın bir simge olduğunu söyledi.Yurttaş, “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıyı simgeleyen bir yiyeceğimiz soğan. Maalesef soğan, altın kadar değerli oldu. Bunun gibi birçok yiyecekler sayabiliriz. Tayyip Erdoğan'ı devirecek olan soğan, patates olacak” dedi.


SAHNEYE İLK KARAMOLLAOĞLU ÇIKTI


Büyük İstanbul Mitinginde sahneye ilk çıkan lider Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu oldu.Yoğun kalabalığa seslenen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı;


*Sizin şu ortaya koyduğunuz tabloyla mührünüzü 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’na vereceğinizi görüyoruz. 15 Mayıs İnşallah yeni bir başlangıç olacak ve Kemal Kılıçdaroğlu yeni Cumhurbaşkanı olacak.


*Biz 6 siyasi parti olarak bir araya geldik sırf ülkemizin son 21 yıldır içinde olduğu sıkıntıdan kurtarmak için. Sizin sorunlarınızı biliyoruz ve 15 Mayıs’tan sonra hepsini çözeceğiz.*Esnafın dertleriyle dertlenen yok. İktidar bundan uzakta. Biz esnafımızın derdini biliyoruz ve bu sorunların nasıl üstesinden geleceğimizi açıkladık. Sanayide bir devrim yapacağız. Biz her kesimle bir bütün olacağız ve herkesin sorununu çözeceğiz.


*Bir deprem yaşadık ve 11 ilimiz yerle bir oldu. İktidar sırf bu sistem yüzünden 2 gün bu illerimize geç müdahale etti. Bu sıkıntıların çözümü için bir değişim gerekli.


MANSUR YAVAŞ: SEÇİME Mİ SAVAŞA MI GİDİYORUZ?


Mansur Yavaş da mitingde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;


*Bu kalabalık bize 14 Mayıs’ta değişimin müjdesini veriyor. Seçime gidiyoruz fakat nasıl bir seçim anlamadık.


*21 yıllık iktidar icraatlarını anlatacağına tank ve tüfekleri gösteriyor. Seçime mi gidiyoruz savaşa mı gidiyoruz?


*Gerçeklerin bu seçimde anlatılmasını istemiyorlar. Hep iftira atıyorlar. Siz sakın onların dediklerine bakmayın.


*14 Mayıs’tan itibaren hukuk herkes için adil işleyecek.


*Seçime giderken ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesi kucaklayan bir mesaj attı. Oy versin vermesin herkes bizim vatandaşımız der gibi bir şey olsun.


*Çok şaşırdık, uzun yıllardır sayın Cumhurbaşkanının ağzından böyle şefkatli bir söz duymamıştık.


*Aydın’daki konuşmamda tam bunu dile getirmiştim ki, dönüşte uçakta bir de baktık ki hepimizi seçimde mezara gömecekmiş. Ne diyelim.


*Ama artık Türkiye nasıl tatlı dille yönetilecek göreceksiniz. Azarlamayan, herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı göreceksiniz.


İMAMOĞLU: TÜRKİYE DEĞİŞİYOR


İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu ise şu ifadeleri kullandı;


*İstanbul tarihi mitinglerle iz bırakmış bir şehirdir. Kurtuluş Savaşı’nın Sultan Ahmet mitingi, o ayağa kalkışın o büyük simgesi bu milletin en güçlü sesi her zaman İstanbul’dan seslenmiştir.


*İstanbul mitingleri Türkiye’nin tarihini değiştirmiştir, değiştirmeye de devam edecektir. Tarihi bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Ve sevgili halkımız kazanıyoruz, Türkiye değişiyor.


*İstanbul seçimlerinde hile var deyip iptal ettirdiler, milletimiz onlara daha büyük bir ders verdi. Onlara oyları tek tek saydırmayı öğretti bu halkımız.

Kaynak:sözcü

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.