Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Girne Kolejinde hayat kurtaran tatbikat

30 Nisan 2023
Girne Kolejinde hayat kurtaran tatbikat

Girne Koleji Van Kampüsü Okulu öğrencilerine Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli tarafından yangın tatbikatı ve afet eğitimi verildi.

Verdiği başarılı eğitimle öğrencilerine dünyanın kapılarını açan birincilerin okulu Girne Koleji Van Kampüsü Okulu öğrencilerine yangın tatbikatı ve afet eğitimi verildi. Kolej yerleşkesinde AFAD personelleri tarafından yapılan tatbikat sonrası öğrencilere afet anında yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. 


Tatbikat ve eğitim sonrası AFAD personel ve AFAD Van İl Müdürüne teşekkür eden Girne Koleji Van Kampüsü Kurucu Müdürü Kıvanç Büyükaslan, Yaşanan elim deprem felaketinden sonra okul olarak afetlerle ilgili alınacak önlemlerin hatırlatılması, bilinçsel farkındalık oluşması, öğrenci ve çalışanlarımızın fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitim-öğretimizin kesintisinin minimal düzeyde tutulması ve güvenlik bilinci oluşturulması adına okul afet planları yapılmaktadır. Afete hazırlıklı okul, okul afet planlarının oluşturulması ve uygulanmasını içeren “okul afet ve acil durum yönetimi ”ile mümkündür” dedi. 


Büyükaslan açıklamanın devamında “Bizler de bu bağlamda AFAD’ın eğitimine gönülden katılım sağlayarak okulumuzda verdikleri seminere, tatbikata ve eğitime özveri ile katılım sağladık. Ekibe alakaları için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.