Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Xanî Ailesinden yeşil sol partisine tam destek ziyareti

29 Nisan 2023
Xanî Ailesinden yeşil sol partisine tam destek ziyareti

Xanî aşiret lideri Cihat İlçin, 100'den fazla kişi ile Van Yeşil Sol Partisine destek ziyaretinde bulundu.

Van sokak haber Xanî aşiret lideri Cihat İlçin ve ailesi ile "MALBATA XANİ" olarak seçim sürecinde Yeşil Sol Partinde yer alacağını ifade edildi.


Biz, Yeşil Sol Partiye tam destek vermek için buraya geldik ve seçim sürecinde de biz burada olacağız. Yani kimse kalkıp bir lider için söylüyorum. Ahmed-i Xanî eserini kaldırıp mitinglerde kaldırmasınlar...  Xanî ailesini istiyorlarsa, Xanî ailesi meydanlardadır. Van'dadır, Hakkari'dedir. Türkiye'nin her yerindedir. Bizim adımıza kimse konuşmasın. 


Biz de Xanî ailesi olarak; bizim firemiz yüzde birin altındadır. Onu da kulakları çınlasın Sayın Sırrı Süreyya Önder'in dediği gibi Bize de bir" tırsiki" grubu vardır. Çok az ama..."


Van halkına ben inanıyorum. Kimsenin kalbini kırmasınlar. Biz insanları ayrıştırmayacağız. Onları kazanmaya çalışacağız. Kimse kırıcı olmasın. Ben inanıyorum. Van bu defa güçlü çıkacaktır. Destek için buradayız. Artık ben her gün buradayım. Xanî ailesiyle beraber buradayız. Malbata xani olarak seçim sürecinde her gün biz buradayız."dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.