Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Kızılcık şerbetine şok darbe

14 Nisan 2023
Kızılcık şerbetine şok darbe

Kızılcık Şerbeti hakkında mahkeme tarafından kaldırılan yayın durdurma cezası, RTÜK'ün itirazı üzerine yeniden çıkarıldı. Kanal tebligat gelmediği gerekçesiyle diziyi yayına aldı ancak yayın yarıda kesilerek İslamofobi belgeseli konuldu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) ceza verdiği ancak mahkeme kararıyla yayınına devam eden Show TV'deki Kızılcık Şerbeti dizisine son dakika müdahalesi yapıldı.


Bu akşam 20.00'da yayınlanması beklenen diziyle ilgili önce saat 17.00’de yayın yasağı kararı bildirildi.


Ancak gazeteci Birsen Altuntaş, Show TV'nin bu akşam RTÜK’ün son dakika aldırdığı kararla ilgili yeni bir hamle yaptığını duyurdu. Kanal yönetimi kendilerine e-posta ile iletilen mahkeme tebligatının posta yoluyla ulaşması gerektiği için dizinin yayınlanmasına karar verdi.


RELATED VİDEO


Gecikmeli de olsa yeni bölümü yayına başlayan dizi bir süre sonra durduruldu. Yapılan duyurunun ardından İslamafobi belgeseli yayınlanmaya başlandı.


Gazeteci Altuntaş, son dakika bildirilen yayın durdurma kararının ardından tepkisini şöyle dile getirmişti:


'TELEVİZYON TARİHİNDE KARA BİR GÜN'


"Bugün televizyon yayıncılığı tarihinde KARA bir gün. Bir diziye (#KızılcıkŞerbeti) "sözde şiddet" iddiasıyla 5 kez yayın durdurma cezası ilk kez uygulanıyor. Birçok sansürün de önünü açan bir karar bu... Show TV dizinin yayın saatinde belgesel yayınlayacak."


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.