Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Yağışlar bir çok ilde taşkınlara ve su baskınlarına yol açtı

12 Nisan 2023
Yağışlar bir çok ilde taşkınlara ve su baskınlarına yol açtı

Dünden bu yana etkili olan yağışlar sonrası birçok yerde su taşkınlıkları yaşandı.

Urfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Malatya’da aşırı yağışlar hayatı felç etti.yağışlardan dolayı birçok bölgede de benzer manzaralar yaşandı.


Adıyaman


Adıyaman'da önceki gün başlayan sağanak yağış yerini şiddetli dolu ve yağmur yağışına bıraktı. Aniden şiddetli bir şekilde başlayan dolu ve yağmur yağışı yaklaşık 15 dakika sürdü. 




Dünden beri etkili olan yağışlar başta Urfa ve Adıyaman'ın yanı sıra Elazığ, Bingöl ve Malatya'da taşkına neden oldu. Şehirlerde yollar göle dönerken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. Bazı evler ve dükkanları su bastı.


Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan sel felaketinin ardından Urfa ve Adıyaman'da şiddetli yağışlar bir kez daha etkili oldu. Urfa, Adıyaman, Bingöl, Malatya ve Elazığ'da aşırı yağışlar hayatı felce çevirdi.


Urfa'nın Ceylanpınar ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğleden sonra yerini güneşe bıraktı. Akşama doğru hava güneşliyken yeniden yağmaya başlayan yağmur, gece saatlerinde şiddetini artırdı. Bazı kırsal bölgelerde yağmur suları taşkınlara neden oldu.


Elazığ


Elazığ'da akşam saatlerinde bir süre etkili olan dolu yerini sağanağa bıraktı.


Yoğun yağışın etkisiyle bazı cadde ve sokaklarla alt geçitlerde oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.


Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, kent genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyururken, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, kuvvetli rüzgar nedeniyle baca gazı zehirlenmeleri gibi risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını istedi.


Kentte sağanağın aralıklarla cuma gününe kadar süreceği tahmin ediliyor.


Bingöl


Şehirde aralıklarla devam eden sağanak akşam saatlerinde etkisini artırdı. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Kısa süreli dolunun da etkili olduğu kentte, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.


Malatya


Malatya'da dünden beri aralıksız yağan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle çadırlarda kalan depremzedeler için de sıkıntıların olduğu sağanak sonrası bazı sokak ve caddelerde adeta göle döndü. Battalgazi ilçesine bağlı Salköprü Mahallesi Araposman Kavşağı mevkiinde aşırı yağmur sonrası drenaj kanalları yetersiz kalınca sokak sular altında kaldı. Araç sürücüleri caddeden geçerken zorluk yaşarken, birçok bölgede de benzer manzaralar yaşandı.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.