Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Çanakkale’de Vanlı aileye saldırı: 1 ölü

11 Nisan 2023
Çanakkale’de Vanlı aileye saldırı: 1 ölü

Çanakkale’nin Civler köyünde oturan Cabir ailesi saldırıya uğradı.Çanakkale’nin Civler Köyü’nde oturan Ercişli Cabir ailesi saldırıya uğradı. Cabir ve Özgenç ailelerinden iki kişi hayatını kaybetti.

Van'ın Erciş ilçesinden uzun yıllar önce Çanakkale'ye yerleşen Cabir ailesi ile aynı köyde ikamet eden farklı bir aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma yaşandı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi sonucu Cabir ailesinden baba Süleyman Cabir darp edildikten sonra vücudunun çeşitli yerlerinden kesici aletle yaralandı. Yaralı bir halde evine dönen Cabir durumu aile bireylerine anlattıktan sonra jandarma ve sağlık ekiplerinden yardım istedi. 


Olay yerine giden jandarma ile Cabir ailesi arasında çıkan tartışma sonrası çocuklarının jandarma tarafından darp edildiğini gören yaralı Baba Süleyman Cabir evde bulunan silahı alarak kavgaya müdahale etmesi sonrası jandarma tarafından vurularak öldürüldüğü iddia edildi. Olaya ilişkin açıklamada bulunan ailenin avukatı Zilan Leventoğlu, şunları söyledi: “Olay dün öğlen saatlerinde gerçekleşti. Jandarma tarafından öldürülen Süleyman Cabir Vanlı bir Kürt. Cabir ailesine jandarma tarafından orantısız güç kullanımı söz konusu ama bunun ırkçı saikle yapıldığı hakkında açık bir bilgi yok.


Civler köyünde yaşayan iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada iki taraftan da yaralananlar oluyor. Jandarma olay sonrasında Cabir ailesinin evinine gidip orantısız güç kullanıyor, silahla rastgele ateş ediliyor. Bir uzman çavuşun açtığı ateşte Süleyman Cabir hayatını kaybediyor.” 


SORUŞTURMA GİZLİLİK KARARI KONULDU


Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında dosyaya gizlilik kararı getirilirken Süleyman Cabir'in ölümüne sebep olan jandarmanın ise gözaltına alındığı öğrenildi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.