Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da sağlık skandalı: Hastaya yanlış kan verildi!

31 Mart 2023
Van’da sağlık skandalı: Hastaya yanlış kan verildi!

Van Lokman Hekim Hastanesi’ne bel fıtığı ameliyatı için giden 33 yaşındaki Makbule Kaya’ya yanlış kan verildiği iddiası üzerine ailesi suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili hastane yönetiminin iki hemşireye dava açtığı iddia edilirken aile hastaneden ve doktorlardan şikâyetçi oldu.


33 yaşındaki Makbule Kaya, iddia edildiği üzere bel fıtığı ameliyatı olmak üzere gittiği Van Lokman Hekim Hastanesi’nde ameliyat sırasında iki ünite yanlış kan verilmesi üzerine bilinci kapanarak Van Yüzüncü Yıl Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.



‘Hastane yengemin durumunu bizden sakladı’Makbule Kaya’nın kayını Soner Kaya, yengesinin hastaneye yürüyerek gittiğini ardından bel fıtığı ameliyatı olduğunu söyledi. Ameliyat sırasında Makbule Kaya’ya iki ünite yanlış kan verildiğini aktaran Soner Kaya, “0rh+ kan verilmesi gerekiyorken Arh+ kan veriliyor. Bu durumu hastane üç gün boyunca sakladı bizden,” dedi.Ameliyat sonrası yengesinin uyanmaması üzerine kendilerine narkozun etkisi ile hastalarının uyanmadığını, doktorun geç müdahale ettiğini söyleyen Kaya,  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne nakledilen hastanın durumu ile ilgili oradaki doktorlara da bilgi verilmediğini ifade etti.Suç duyurusunda bulunduk’


Kaya, “Üniversite Hastanesi’ne götürdüğümüzde 6’ıncı gündü artık. Bilinci kapandıktan sonra Üniversite Hastanesi’ne kaldırdık. Oradaki doktorlar ‘Onlarda hematoloji yok, cihaz yok. Bizden cihaz istediler, ama cihazı kullanacak donanıma sahip değiller,’ dedi.Kaya, üniversitedeki doktorun onlara ‘Hastayı bize gönderin ancak biz bakabiliriz dedik. Ama hastayı geç gönderdiler. Şu an hastanın bilinci kapalı, bugün durumu daha kötü. Kurtulması çok zor,’ bilgisi verdiğini söyledi. Kaya, hastalarının durumunun bir saat sonra ne olacağının belli olmadığını da söyledi.

Kaynak:SerhatNew

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.