Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’da anaokulu inşaatı sırasında insan kemiklerine rastlandı

30 Mart 2023
Van’da anaokulu inşaatı sırasında insan kemiklerine rastlandı

Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan Hüsrevpaşa İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde yapılan inşaat kazısında çok sayıda insan kemiğine rastlandı.

Van’ın İpekyolu ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Hüsrevpaşa İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde, anaokulu yapımı için yapılan kazı çalışmasında çok sayıda insan kemiğine rastlandı.


İnsan kemiklerinin ortaya çıkmasının ardından, Van Barosu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi yetkilileri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.


Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, okul bahçesinde yapılan kazı çalışmasında ortaya kemikler çıktıktan sonra kimseye haber verilmediğini belirtti.Yaptığımız incelemede kemiklerin insanlara ait olduğunu tespit ettik’


Sinan Özaraz, çevredekilerin görüp haber vermesi üzerine olay yerine gittiklerini söyledi. Özaras, “Yaptığımız incelemede, kemiklerin insanlara ait olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine savcılık ile iletişime geçtik. Buraya kolluk kuvvetlerinin yönlendirilmesi gerçekleştirildi. Burada güvenliğin sağlanıp, çalışmaların yapılıp, bunun bir mezarlık alanı mı yoksa toplu mezar mı olduğu burada yapılacak çalışmalarla ortaya çıkabilecektir. Biz Van Barosu olarak bunun takipçisi olacağız” dedi. Yaklaşık 6 saatlik bekleyişin sonunda olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı, yaptığı inceleme sonucunda kazı yapılan alanın güvenlik çemberine alınmasını ve kazıdan elde edilen hafriyatın döküldüğü yerde inceleme başlatılmasına karar verdi.


Kemiklerin çıktığı alanda daha önce herhangi bir mezarlığın bulunup bulunmadığı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.