Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

VAN’IN PARLAYAN YILDIZI İPEKYOLU

28 Mart 2023
VAN’IN PARLAYAN YILDIZI İPEKYOLU

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, 2022 yılı hizmetleri hakkında değerlendirme ve 2023 yılında hayata geçirilmesi planlanan projeleri iftar programında Van ilinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla paylaştı.

Van’da bir otelde düzenlenen iftar yemeği programının ardından 2022 yılında yapılan ve devam eden projeler hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, sahil bandı projesi, evlendirme köşkü, 2 bin kişilik spor salonu, halk kütüphanesi, 60 kilometrelik imarlı yeni yol açılması, 100 bin metrekare BSK asfalt serimi, 8 kulvarlı ve tribünlü atletizm pisti, Kale Park ve Rekreasyon alanı ve onlarca park ilçenin gelişimine ve değişimine önemli katkılar sağladı. 


Başkan V. Aydın, “Belediyemiz tarafından yapımı devam eden Sahil Bandı Projesi ve Kale Park Rekreasyon alanı bu yıl içinde hizmete açılacak. Bilindiği gibi bu projede yerli ve yabancı turistler keyiflerince dinlenebilecek, sosyal aktivitelerini yapabilecekler, çeşitli spor alanlarında ise sağlıklı olarak sporlarını yapabilecekler. Tarihi Van Kalesi’nin hemen yanında bulunan ve ilçe sakinlerinin Van Gölü sahilinde aileleriyle güzel zaman geçirebilecekleri bir alanda sahil bandı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  İlk etapta gölün ve çevrenin kirlenmesine neden olan bölgedeki 307 ahırın yıkımı gerçekleşti. Bataklık olan alanları da ıslah ederek altyapı çalışmalarının büyük bölümünü tamamladık. Proje alanında sosyal donatı alanları, 175 bin metrekarelik yeşil alan, koşu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, kafe ve çocuk oyun bölümü, taş kafe restoran, futbol sahası, tenis kortu sahaları, basketbol sahası, okçuluk alanı, paint ball sahası, biyolojik gölet alanları, süs havuzları, survivor parkuru, dinlenme ve yeşil alanlar yer alacak.” diye konuştu.


Projenin kentin gelişmesine ve turizme de hizmet edeceğini ifade eden Aydın, "Eski Van Şehri'nin canlanmasıyla birlikte birçok turist buraya gelecek. Başta İran olmak üzere yurt içi ve yurt dışından gelecek turistler için burası bir destinasyon olacak. İran'dan birçok turist ilimize geliyor. 30 bin kişilik bir konser alanı planladık. Parkın içinde kafeler, büfeler, farklı satış noktaları olacak. Proje tamamlandığında yüzlerce kişiye iş alanı açılacak ve istihdama katkı sağlanacak. Çok büyük bir alanda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları olacak. Bataklık bir alanda çalışma yapmak zor. Bunların tamamını alt ve üstyapısını, yolunu, elektriğini, mekaniğini, sulamasını en ince ayrıntısına kadar düşündük.” Aydın, ilçenin tamamına hizmet etme gayreti içinde olduklarını kaydederek, "Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hemşehrilerimize en iyi hizmetleri sunmanın gayretleri içerisindeyiz. İlçemizdeki yeşil alan eksikliğinin farkındayız. Büyük ölçekli projelerimizle ilçemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Belediyemizin 2022 yılı projelerinden bir diğeri ise 7D Sinema simülasyon merkezi. Bu merkez Şerefiye Mahallesinde İpek Park Eğlence Merkezinde Elsa Kulesi içinde hizmete açıldı. Bir diğer projemiz Evlendirme Köşkü, pek çok özelliği ile evlenecek çiftlere eşsiz bir ortam sunacak. İpekyolu Belediyesi tarafından nikah törenlerinin yapılabilmesi için projelendirilen Evlendirme Köşkü, Van’da bir ilk olma özelliği taşıyor. Düğün yapmak isteyen çiftlerin nikah törenlerinde tüm gereksinimlerini karşılayacak olan proje açılış için gün sayıyor. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, projenin belediyenin önemli hizmetlerinden biri olduğunu dile getirerek, “İnsanların hayatlarını birleştirdikleri nezih ve kullanışlı bir mekan inşa ettik. İpekyolu bir anlamda şehrin kalbi konumunda. Ticaretin ve sosyal hayatın en yoğun yaşandığı yer İpekyolu ilçemiz. Kent merkezinde her gün onlarca kişi dünya evine giriyor. Evlendirme hizmetlerimizi kiraladığımız bir alanda veriyoruz. Bu özel günler için Şerefiye Mahallesi’nde 2 katlı 465 m² alan üzerine yaklaşık 150 kişilik nikah salonu yaptık. Yeni yuva kuracak olan çiftlerimizin nikah törenlerini unutamayacakları bir mekanda gerçekleştirmeleri için 100 m² kokteyl alanı, takı ve etkinlik salonu, bir de gelin ve damat için fotoğraf stüdyosu olan modern ve şık bir mekan inşa ettik.”


GENÇLERE SPOR SALONU MÜJDESİ!


Genç nüfusun oldukça yoğun olduğu ilçede gençleri spora ve sportif faaliyetlere teşvik etmek amacıyla ilçede 5200 metrekarelik alana 2000 Kişilik Kapalı Spor Salonu inşa ediyoruz diye belirten Başkan V. Aydın, “Bu salonun 4000 m² yeşil alanı, 230 araçlık otopark alanı, bir adet yan saha, 5 adet antrenman salonu, boks, tenis, güreş vb. ferdi spor alanları mevcut. Gençlerin burada boş zamanlarını sağlıklı ve verimli bir şekilde geçirebilmeleri amaçlanıyor. Yanı sıra 8 kulvarlı atletizm pisti ve 1000 kişilik tribün de gençlerle buluşmak için gün sayıyor.” dedi.


SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARI


“İlçede kreş ve anaokulu eğitimi alamayan öğrencilerimiz için çocuk kütüphanesi yaptık. Sabah 15 ve öğlen 15 öğrenci olmak üzere 2 öğün anasınıfı eğitimi veriyoruz. Hafta sonu serbest çalışma hocalarımız eşliğinde parka gelen çocuklara eğitimler veriliyor. Blok merkezlerimizle beraber piyano eğitimi veriliyor. Bütün malzeme ve materyaller belediyemiz tarafından karşılanıyor. Yanı sıra ilçede Türkiye’de bir ilk olan eğitim köşkleri İpekyolu’nda hizmet veriyor. Kadınların, gençlerin ve öğrencilerin eğitim yaşamlarını olumlu yönde pekiştirecek olan Eğitim Köşkleri ile eğitimde fırsat eşitliği yaratılması hedefleniyor. Gençlerimizin eğitimlerini pekiştirecekleri etüt salonlarının dışında kadınlarımıza yönelik dikiş-nakış alanları ve yetişkinlere özgü okuma-yazma kursları bulunuyor. Yine sosyal projeler kapsamında yürütülen projeler kapsamında, eğitmen ve çalışanlarının bile kadınlardan oluştuğu kadınlara özel spor komplekslerimizde zumba, plates, step aerobik, kardiyo fitness, reformer, trambolin fitness, kick boks gibi branşlarda ücretsiz olarak eğitimler veriliyor. Merkezlerimiz şu an 4 mahallemizde hizmet veriyor. Ali Paşa, Cevdet Paşa, Bahçıvan ve Şerefiye Mahallelerinde yer almaktadır. Şerefiye Mahallemizdeki spor salonumuz ise bölgede ilk ücretsiz hizmet veren obezite ile mücadele salonu özelliği taşıyor. İlçe sınırlarında dünyaya gelen bebeklere içerisinde; şampuan, bebek pudrası, bez, zıbın takımı, sabun, biberon, emzik, tırnak makası, ıslak mendil gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu hoş geldin bebek çantası hediye ediliyor. Yeni bebek sahibi olan ihtiyaç sahibi ebeveynler doğum raporlarıyla birlikte Belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne müracaat ettikten sonra ekipler tarafından çantaları ekipler tarafından evlerine bırakılıyor. İpekyolu’nda kırsal mahalle muhtarlarıyla işbirliğinde düzenlenen programlarda kırsal mahalleleri sık sık ziyaret ediyoruz. Bunun dışında ilçe sınırlarımızdaki okullara kütüphane kazandırdık. Eğitimdeki fırsat eşitliğini tüm okullarımıza yaymak amacıyla öğrencilere nezih ve sağlıklı ortamlarda ders çalışma imkanını sağlamak amacıyla okullarımıza kütüphane kazandırdık. Kütüphanelerimizde bireysel çalışma alanları, okuma alanları, kitaplıklar yer alıyor. Yine ilçe sınırlarımızdaki 25 okula spor sahası kazandırdık.


Şehrimizin en merkezi noktası Cumhuriyet Caddesi Bahçıvan Mahallesi Sanat Sokağı’nda ilimizin tanıtımına ve görsel estetiğine katkı sağlayacak 650 kg hurdadan yapılan Van Kedisi heykelini ilçeye kazandırdık. Bu heykel belediyemiz tarafından 6200 adet atık vida ve cıvata, 80 adet atık motor parçası, farklı boyut ve kalınlıkta 250 adet atık inşaat demirleri ile 55 adet atık su tesisatı malzemeleri oluşturuldu. Van Kedisi’nin kendine has özelliklerini temsil etmesi amacıyla akşamlar gözlerinin biri mavi diğeri sarı yanacak şekilde tasarlandı. İlimize gelen yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi odağı olan heykel, fotoğraf çektirmek için de ideal bir mekan olarak tasarlandı. PTT Caddesi’nde cephe iyileştirme projesi ile şehir merkezinde İpekyolu’na yakışır bir görüntü meydana getirmek ve şehrin vitrinini güzelleştirmek amacıyla PTT Caddesindeki iş yerlerimizin cephe iyileştirmeleri yapıldı. Tek tip tabela uygulaması yaptık. Böylece modern ve şık bir İpekyolu inşa etmiş olduk. Yine kent estetiğine uyum sağlaması için Zübeyde Hanım Caddesi’nde 4.5 metre yüksekliğinde 4 yönlü Saat Kulesi kazandırdık. Hafıziye Mahallemizdeki Nanyemez Baba Türbesi Selçuklu mimarisi ile dizayn edilmiş koruma altına alınmıştır. Gençlik Sokak ve Işıklı Sokak’ta aydınlatma çalışmaları ile kent estetiğine katkı sağladık.


 YOL ÇALIŞMALARI İLE İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR


Yol çalışmaları ile ilçenin çehresinin değiştiğini vurgulayan Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından muhtelif cadde ve sokaklarda asfalt, kaldırım ve drenaj yapım işi sezon boyunca titizlikle yürütüldü. İlçeye toplamda 60 km’lik yeni imarlı yollar kazandırıldı. İlçe sınırlarında bulunan 50 mahallenin tamamında asfalt kaplama, kilit parke taşı imalatı ve yeni açılan yollarla halkın hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz.  Bu sezon,  100 bin m² BSK Asfalt, 50 bin  m² Parke Kilit Taşı, 25 bin m Bordür, 20 bin ton yama çalışmaları tamamladık.  Çalışmalarımız, hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.


KÜLTÜR VE SANATIN KALBİ İPEKYOLU’NDA ATIYOR, ATMAYA DEVAM EDECEK


İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Yürütülen hizmetlerin yanı sıra ilçe genelinde sosyal ve kültürel etkinliklere devam ediyoruz. Bu kapsamda şehrin dinamik merkezi olan İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi 7’den 70’e yerli ve yabancı turiste, Van halkına hizmet vererek ev sahipliği yapıyor. Ünlü ve yerel ressamların, fotoğrafçıların, okullardaki öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış oldukları eserler Atatürk Sanat Galerisi’nde ücretsiz olarak vatandaşlar için sergileniyor. Ayrıca yine bu mekanda her hafta canlı müzik dinletileri ile vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatılıyor. “Okumak nefes almaktır” sloganıyla ‘Kitap Tahlil Programları’ yürüten ekiplerimiz ilçe sınırlarında belirlenen mekanlarda kitapseverlerle buluşarak ücretsiz kitap hediyelerinde bulunuyor ve belirlenen kitap hakkında çeşitli ikramlarla tahlil programı gerçekleştiriyor. Yine haftada bir gün çocuklara ve yetişkinlere yönelik yaz aylarında açık hava sinema günleri kışın ise Berivan Kültür ve Sanat Merkezinde sinema günleri düzenleniyoruz. Merkezde yürütülen hizmetlerin yanı sıra kırsal mahallelerde de sezon koşullarında her hafta en az iki köyde çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyoruz. Sahne gösterileri, Hacivat-Karagöz, canlı müzik, animasyon ve yarışmalarla kırsal mahallelerdeki çocuklara keyifli dakikalar yaşatılıyor. İlçede belki de en beğenilen ve en sevilen etkinliklerden biri de unutulmaya yüz tutmuş Van Oturma Geceleri oldu. 


Van ilinin kültürel birikimi ve müzik kültürü içerisinde Oturma-Eğlenti geceleri önemli bir yer tutmaktadır. Van ilinin, önemli kültürü içerisinde yer alan, yok olmak üzere olan Van Oturma-Eğlenti Geceleri geleneğini her yönü ile kavrayıp, bu geleneğin korunması, kuşaktan kuşağa aktarımı ve yaygınlaşmasında vatandaşlara bir aracı oluyoruz. Vanlı hemşehrilerimiz bu etkinliği çok sevdi. Kentin en yoğun nefes alma noktalarından olan İpekyolu Kent Park’ta ücretsiz verilen halka açık konserlerle coşku ve duygu dolu anlar yaşatıyoruz. Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yine çok ses getiren hizmetlerden bir diğeri de yetişkin ve çocuklara yönelik ücretsiz tiyatro gösterileri oluyor. Tiyatro insanı insana yaklaştıran en güzel sanattır. Belediyeye bağlı tiyatro kulübü tarafından sahnelenen tüm oyunlar sanatseverler tarafından heyecanla ve merakla bekleniyor. İlçe halkı tarafından yoğun ilgi görerek izleniyor. İpekyolu Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerini tüm Van halkına dolu dolu yaşatarak belediyecilik hizmetlerinin sadece alt ve üst yapı hizmetlerinden ibaret olmadığını, sosyal ve kültürel yönden vatandaş odaklı hizmetler yürüttüklerini de ispatlıyor. 2022 yılı kültür ve sanat etkinliklerini tüm Van halkına dolu dolu yaşatarak belediyecilik hizmetlerinin sadece alt ve üst yapı hizmetlerinden ibaret olmadığını, sosyal ve kültürel yönden vatandaş odaklı hizmetler yürüttüğümüzü ispatlamış olduk. 2022-2023 yılı sezonunda da yine birbirinden farklı projelerle ilçeye dinamizm kazandırmaya devam edecek.


PARKLAR VE YEŞİL ALANLAR KAZANDIRDIK


Vatandaşlarımızın hoşça ve güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekleri, çocukların dinlediği ve birçok alanda oynayabilecekleri, ailelerimizin de oturup dinlenebilecekleri nezih bir ortamda yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 17 park ve yeşil alan oluşturduk. İçerisinde yeşil alanlar,  birçoğunda spor ve yürüyüş alanları, çocuk oyun grupları, kafeterya, WC, aydınlatma, peyzaj düzenlemeleri ve piknik için oturma alanları bulunuyor.” diye ifade etti.




2023 YILI İPEKYOLU’NDA EĞİTİM VE BİLİM YILI OLACAK


2022 yılında İpekyolu ilçesi için birçok vizyon projeyi hayata geçiren İpekyolu Belediyesi 2023 yılında da ilçenin gelişimine ve kalkınmasına destek sağlayacak yeni projeleri hayat geçiriyor.


İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, 2023 yılında yapılması planlanan projeleri de ilimizdeki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla paylaşarak ilçedeki genç ve öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine katkı sunması planlanan bilim merkezinin müjdesini verdi.


BİLİM MERKEZİ


Bilim Merkezi'nde gençlerin, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkânın oluşturulacağını ifade eden İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, tüm hizmetlerin merkezinde öğrenci ve gençlerin yer alacağına değinerek şunları söyledi:


“Gelecek nesillere yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Gençlerimizin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Van’da ilk olacak “Bilim Merkezi” de o çalışmalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak. Başta gençlerimize, çocuklarımıza ve Van'da yaşayan tüm hemşehrilerimize farklı bir ufuk açacak bu merkezin inşaat aşamasındaki hazırlıklarına başladık. Şerefiye Mahallesi’nde yapılacak olan Bilim Merkezi, taban alanı 2200 metrekare, toplam inşaat alanı ise 4000 metrekarelik bir alanı kapsıyor. 50 kişilik planetaryum kapasiteli, 1300 metrekarelik deney ve simülasyon salonu,150 metrekarelik dijital kütüphane, 100 metrekarelik çok amaçlı salon, 2 adet bilim laboratuvarı ile metal, ahşap ve boya atölyelerini içinde barındıracak bu merkezde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.


BAŞKAN V. AYDIN: “AMACIMIZ EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ OLUŞTURMAK”


Geleceğin mimarı olan gençlerin daha iyi bir eğitim alması için çalışma sürdürdüklerini belirten Aydın, “Benim buradaki amacım bir tane öğrencimizin hayatının kurtulduğunu iyi bir üniversiteyi bitirip ailesine ve tüm insanlığa faydalı bir birey olduğunu görüp bütün yapılan hizmetlerin yüz katına değer olduğunu görebilmek. Gençlerimizin hayata umutla, mutlulukla baktığını görebilmek, onlara yeni ufuklar açabilmektir. Tek amacımız eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak. Bu amaçla çıktığımız yolda yapımını planladığımız İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi’ni Esenler Mahallesinde hayata geçirmeyi planlıyoruz.


SPOR KOMPLEKSİ MÜJDESİ!


Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını yürüttüklerini belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerimiz her daim devam ediyor. Bu bağlamda bir yeni projemiz olan Kale Spor Kompleksi’ni ilçeye kazandırmayı planlıyoruz. Eskişehir Mahallesi’ndeki Kale Park ve Rekreasyon alanında Kale Spor Kompleksi projesinin müjdesini veriyoruz. Spor kompleksimizde, futbol sahası (35x50), FIFA onaylı futbol sahası (113x76), 2 adet çok amaçlı saha (28x15), 3 adet tenis kortu (36,50x18,50), giyinme-soyunma kabinleri, açık otopark, açık tribün, sosyal donatı alanı ve kafe yer alacak. 


ERÇEK’TEKİ VATANDAŞLARIMIZA SOLUK ALDIRACAK PROJE,  “ERÇEK FİLAMİNGO KAFE VE PARK PROJESİ”


Erçek Mahallesinde yapılacak olan Filamingo Kafe ve Park’ın Erçek’teki vatandaşlara soluk aldıracağına inandığını ifade eden Aydın, “Erçeğe yeni bir yeşil alan kazandırarak ailelerin çocuklarıyla vakit geçirebilecekleri, piknik yapabilecekleri, çocukların oyun oynayabileceği alanlar oluşturacağız. Proje kapsamında park içinde, sahne alanı, flamingo kafe, seyir terasları, oyun alanları, spor alanları, kameriye alanları, sahil iskele yer alacak” dedi.


FEN İŞLERİ GARAJ VE ATIK MERKEZİ


Yine Bostaniçi Mahallemizde yapımını planladığımız Fen İşleri Garaj ve Atık Merkezi’nde 300 metrekare idari bina, 225 metrekare bekleme lokal, 450 metrekare depo alanı, 225 metrekare hangar, 250 metrekare araç yıkama yakıt, 450 metrekare araç bakım onarım alanları planlıyoruz. Bu projemizde de tüm çalışmalar başladı. Atık Merkezi’nde İlçe sınırlarında toplanan atıkları ekonomiye kazandırma adına 1000 metre kare alanda 13 çeşit atığın ayrı olarak toplanıp depolanması sağlanacaktır. İlçemizde oluşan atıklar baz alınarak; Kağıt atık bölümü, Plastik atık bölümü, Cam atık bölümü, Ömrünü tamamlamış lastik, Tehlikeli atık bölümü, Bitkisel atık yağ bölümü, Madeni atık yağ bölümü, Atık pil bölümü, Organik atık bölümü, Elektrik ve elektronik atık bölümü, Tekstil atık ünitesi, Metal atık bölümü, Atık İlaç bölümü ve idari bölümden oluşmaktadır. Atık miktarını belirlemek adına kantar kullanılacak. Ayrıca görüntü kirliliğinin oluşmaması adına en az 1.5 metre çevre duvarı ve atıkların hava şartlarından korunması amacıyla üstü kapalı ortamda muhafaza edilecektir.


ÇOCUK EĞLENCE DÜNYASI, İPEKYOLU ÇOCUK AKADEMİSİ VE ÇOCUK SPOR MERKEZİ 


Çocuk Eğlence Dünyası ve Çocuk Spor Merkezi’nin yapılacağı müjdesini veren Kaymakam ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı da unutmuyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla belediyemize ait bu etkinlik merkezleri ile hem eğitim alanında hem de spor alanında çocuklarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Buzhane Mahallemizde hayata geçirmeyi planladığımız “Çocuk Eğlence Dünyası” projemiz içinde barındıracağı Hobi Alanları, Macera Oyun Alanları, Parkur Aktivite Alanları, Eğlence Atölyeleri ile çocuklarımızın eğlenerek öğrenmesini hedefliyoruz. Aynı şekilde Yalı Mahallesinde yapılmasını planladığımız, “İpekyolu Çocuk Akademisi” ile çocuklarımıza yeni ufuklar açmayı, hobilerini hayata geçirebilecekleri alanlar oluşturmayı hedefliyoruz. İpekyolu Çocuk Akademisi içinde; Bilişim ve Teknoloji Atölyesi, Yabancı Dil Atölyesi, Dikkat Toplama Atölyesi, Tasarım ve Beceri Atölyesi, Lego Oyun Odası, Kütüphane, Müzik Atölyesi, Çocuk Yaratıcı Drama Atölyesi, Düşler Atölyesi, Çocuk Bale Atölyesi, Jimnastik Odası gibi birimler yer alacak.” dedi.


Çocukların gelişimine ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak bir diğer bir projenin Çocuk Spor Merkezi olduğunu aktaran Aydın, “Hafiziye Mahallesinde yapmayı planladığımız Çocuk Spor Merkezi’nde çocuklara hareket kabiliyeti, esneklik ve beceri geliştirmeye yönelik çeşitli spor aktiviteler yaparak bedenlerini temel spor branşlarında eğitim almaya hazırlamayı hedefliyoruz. Spor merkezinde alanında uzman eğitmen eşliğinde, jimnastik, yoga, zumba, boks, kick boks, karate, tekvando, bale, kardiyo ve modern dans branşlarında eğitimler verilecek” 


ÇOCUKLARIN EĞLENEREK ÖĞRENMESİNİ DESTEKLEYECEK PROJELER


Vali Mithat Bey Mahallesi Oğuz 3. Sokakta, İpekyolu Belediyesi Matematik ve Bilim Parkı ile Hafiziye Mahallesi Gölbaşı 4. Sokakta İpekyolu Belediyesi Çocuk Oyun Sokağı’nı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Aydın, “Bilime ve Matematiğe dayalı oyun alanları ile çocuklarımızın ufkunu genişletecek, onları eğlendirecek, eğlenirken de öğrenmelerine büyük katkısı olacak alanlar yaratmayı amaçlıyoruz. Bu parklarda satrançtan, matematiğe, fen bilimlerinden, müziğe birçok alanda somut örneklerle öğrenmelerini kolaylaştırmayı ve akıllarında kalmasına yardımcı olacak somut alanlar yaratıyoruz. Ayrıca bu yıl ilçe sınırlarımız içerisinde yine 14 adet park projemizi yine hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.


BOSTANİÇİ YAŞAM MERKEZİ


Bostaniçi Mahallesinde yapımı planlanan Bostaniçi Yaşam Merkezi’nde vatandaşlarımızın taziyelerini kabul edebilecekleri çok amaçlı salon, mescit, mutfak, abdesthane ve 5 adet çok amaçlı atölye yer alacak. Bu merkez mahalle halkı için bir cazibe merkezi olacak. İmkanlar ve şartlar dahilinde bu merkezleri tüm mahallelerimize kazandırmayı planlamaktayız. Bu projelerimizin yanı sıra çizim aşamasında olan projelerimiz de var. Bunları da sırasıyla çizimleri tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Sahil Bandı Cafe ve Şehitlik Anıtı bu projelerimiz arasında yer alıyor. Tüm projelerimizin Vanlı hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyor, katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.