Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

ervannn

Yeşil Sol Parti önemli isimlere adaylık teklifi götürecek

28 Mart 2023
Yeşil Sol Parti önemli isimlere adaylık teklifi götürecek

Yeşil Sol Parti ve HDP’nin Aday Mutabakat Komisyonu, iki dönem kuralını esnetmeme kararı aldı.

 Cezaevlerinden aday göstermeme kararı alan komisyon, siyasi yasak istenen isimlerle ilgili değerlendirmeyi sonraki toplantıya bıraktı.


Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) genel seçimlerde aday belirlemek üzere bir araya gelen Aday Mutabakat Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.


İki dönem kuralı esnetilmeyecek


Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, genel seçimlerde iki dönem kuralı esnetilmeyecek. Ancak iki dönem kuralına takılan bazı isimlerin oy oranı yüksek ancak şimdiye kadar milletvekili çıkarılmayan merkezlerden aday gösterilmesi bekleniyor.


Cezaevlerinden aday gösterilmeyecek


Yüzlerce yöneticisi ve üyesi tutuklu olan HDP, komisyonda yürütülen tartışmalar sonucunda cezaevlerinden aday gösterilmemesine karar kıldı. 2018 Genel Seçimlerinde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Hakkari’den milletvekili seçilmesine rağmen uzun süre cezaevinde tahliye edilmemişti. Seçimlere büyük önem atfeden HDP ve Yeşil Sol Parti, iktidarın oyunlarına karşı cezaevlerinden aday gösterilmemesine karar verdi.


Siyasi yasak istenen isimler 


Mutabakat Komisyonu, Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davası kapsamında hakkında siyasi yasak istenen 451 kişi ile ilgili değerlendirmeyi ise sonraki toplantıya bıraktı.


Aday belirleme çalışmalarını sürdüren Mutabakat Komisyonu, bu kapsamda birçok önemli isme adaylık teklifi götürecek.

Kaynak:M A

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.