Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Van’a 10 Milyon Dolarlık Termal Yatırımı

26 Mart 2023
Van’a 10 Milyon Dolarlık Termal Yatırımı

Van’ın Çaldıran ilçesinde açılan Van termal otel, ulusal ve yerel basınla bir araya gelinerek 10 Milyon dolarlık termal otel hakkında bilgi aktarıldı.

Van ili ve bölge illerinde ilk olan termal otel hakkında açıklamada bulunan girişimci Neslihan Taşkın ve Eşi Yusuf Taşkın termal otel hakkında açıklamalarda bulundu. 


VAN’IN YENİ TURİZM KAYNAĞI VAN ÇALDIRAN TERMAL OTEL’DE AÇILDI



Neslihan Taşkın, “Eşimin termale olan ilgisinden dolayı böyle bir çalışma başlattık. Şu an ilk etabını hayata geçirdik. Burada benim eşime destek olmam tesisatına da kendi hemcinslerim adına da iyi bir girişim oldu. Kadın istihdamına burada önem verdik. Elimizden geldiği kadar onları bu konuda geliştirmeye, yetiştirmeye çalıştık. Termal otelimizde toplamda 110 yatak kapasitesi var. Otelimizde 24 odamız var. 24 odamızda konaklama yapılabildiği gibi yukarıda villalarımız var ve bunlar aile evleri olarak 2+1 şeklinde geçmektedir. İçinde mini bir havuzu ve mutfağı olan bir evdir. Ailelerin çok rahat ve keyifle zaman geçirebileceğine inandığımız alanlar oluşturmaya çalıştık. Bir bayan gözüyle de daha rahat nasıl olur? Daha estetik nasıl olur? diye eşimle hep fikir alışverişinde bulunarak ilerledik. 


Otelimizde konaklamak isteyenler havuzumuzdan faydalanabilecekler. Ayrıca Vila evimizde konaklamak isteyenler içindeki havuzdan faydalanıp ayrıca ana binadaki açık havuzlarımızdan da faydalanılabileceği, hem açık havuzumuzdan, hem otel içinde bulunan bayan erkek bölümlerinde bulunan havuzlardan faydalanılabilecek. Bunun dışında dışarıdan günübirlik alabileceğimiz misafir kapasitemiz de var. Bazen konaklamak istemeyen, günübirlik gelip hem şifalanmak hem eğlenmek hem de hafta sonu aktivitesi olarak geçirmek isteyen vatandaşlarımıza da kapılarımız açıktır. Günübirlik eğlensin, yesin, içsin, hafta sonlarını burada rahat bir şekilde geçirsinler…  İşletmemiz muhafazakar bir oteldir. Her anlamda o mahremiyeti sağlayabilecek durumda inşa edildi. Rahat bir şekilde bayanlar, bayan bölümünde… Erkekler, erkek bölümünde eğlenip şifalanabilecekleri alanlarımız mevcuttur. İnşallah bu işletme daha çok Büyür ve daha iyi bir şekilde memleketimize, toplumumuza iyi bir kazanım sağlar.”dedi. 


Van’ın Çaldıran ilçesinde sıcak su kaynaklarının (kaplıca) bulunduğu bölgede 110 yatak kapasiteli, 14 oda ve 16 villadan oluşan Termal Hotel hizmete açıldı.



TERMAL SULAR HAKKINDA MERAK EDİLENLER



Proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Yusuf Taşkın,” Burada gördüğümüz tesis 110 yatak kapasiteli 14 oda 16 adet, villa ile hezimet veriyoruz. Alakart Cafe ve restoranlar, açık alanda vip barbekü kabinleri, kışın alttan ısıtmalı kabinlerin alt yapısını tamamladık. Dışarıda at çiftliği, çok amaçlı spor salonu tenis kortu çocuk oyun alanları, bulunuyor.  Kurmuş olduğumuz tesiste 60 kişi istihdam ediliyor. 10 milyon dolar, yatırım yaptık. İlk hedefimiz yılda 200 bin kişiyi misafir etmek. Literatüre baktığımızda yakınlarda tam donanımlı bir tesis yok. Burada çok sayıda termal kaynaklar ve doğal kaynaklar var. Van özelinde ise 7 ilçemizde jeotermal kaynaklarımız var. Üzülecek belirtiyorum şuana kadar burada herhangi bir faaliyet yapılmadı. Bugün burada yapmış olduğumuz yatırımda geç kalınmış bir yatırımdı. 



Termal sular termal ve doğal mineralli sular olarak aslında tanımlanıyor. Termal olması sıcaklığında doğal mineralli olması da bünyesinde bulundurduğu minarellerinden kaynaklanıyor ve tanımlaması da öyle. Termal ve doğal minerali sular ama piyasa termal sular dediğinde aslında doğal mineralli suları da kastediyor ve şifa kaynağıdır. İçinde şifa olması da şuradan geliyor. Bünyesinde barındırmış olduğu mineralin miktarı ve mineralin çeşitliliği ile alakalıdır. Burada suları birçok laboratuarda testlerini yaptık. 60 dereceden tutun da 92 dereceye kadar sıcak sularımız var. Zengin mineralli sulardır. Sıcaklık sınıfına göre; hiper termal sular sınıfına giriyor. 3 yıldır devam eden turizm yatırımı nihayete erdi. Buradaki tesis 30 bin metrekare üzerinde kurulu 10 bin metrekare kapalı alana sahip termal turizm ve kayak turizmini birleştiren Türkiye’de örmeği olmayan bir tesis kurduk. Kayak olarak bu sene kar yağmadığı için sezonu açamadık. Toplamda 8 bin metrede bulunan farklı pistler yaptık. 2 bin 500 metrekarede -10 derece ile 35 derece sıcaklık sağlayacağımız, insanlarımızın kar yağarken bile yararlanacağı, havuza girebileceği bir termal ve kayağı birleştireceğimiz bir tesisin adımını attık. 



Alt katta kafe ve restoranlar, açık alanda vip barbekü kabinleri, kışın alttan ısıtmalı kabinlerin alt yapısını tamamladık. Dışarda at çiftliği, çok amaçlı spor salonu, tenis kortu, çocuk oyun alanları bulunuyor. 8 ortakla 14 yıl önce burada bir oluşum başlattık. Bu bölgedeki termal su kullanım hakkını alarak yatırımların ilk ayağını oluşturmaya başlattık. 4 yıl boyunca etüt ve Ar-Ge çalışması yaptık. Bölgenin jeotermal yapısı termal özeliği yer altı su rezervuarı araştırmasını yaptık. 2015 yılımda Türkiye’nin en soğuk ilçesi olan -46 dereceyi gördüğümüz Çaldıran’da termal serayla yatırımlara başladık. 3 yıldır devam eden turizm yatırımı nihayete erdi. Buradaki tesis 30 bin metrekare üzerinde kurulu 10 bin metrekare kapalı alana sahip termal turizm ve kayak turizmini birleştiren Türkiye’de örmeği olmayan bir tesistir. Kayak olarak bu sene kar yapmadığı için sezonu açamadık. Toplada 8 bin metre de bulunan farklı pistler yaptık. 2 bin 500 metrekare Van gölü krikolu -10 derecede İle 35 derece sıcaklık sağlayacağımız insanlarımızın kar yağarken bile yararlanacağı havuza girebileceği bir termal ve kayağı birleştireceğimiz bir tesisin adımın attık. Bizde burada zararın neresinde dönersek kardır diye ilk adımı attık. Amacımız ilimizde bütün paydaşları bu yatırımın içine almak. Biz bu yatırımlara sadece ekonomik açından yaklaşmıyoruz her platformdan el uzatıyoruz. Dört temel hedefimiz var birincisi termal, ikincisi kış turizmi üçüncüsü yeme içme alanı ve dördüncü ise sağlık üzerine bir tema oluşturmaya çalıştık. Termal turizmin ilk ayağını bugün açtık. 14 yıldır burada elimizden geldikçe iyiye çalıştık. İlimizi nasıl kalkındırırız ekonomik olarak nasıl destekte bulunabiliriz diye çalıştık.”dedi.


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.