Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Gazeteci Oktay Candemir Yeşil Sol Parti’den aday adayı oldu

24 Mart 2023
Gazeteci Oktay Candemir Yeşil Sol Parti’den aday adayı oldu

Gazeteci-Yazar Oktay Candemir yapılacak seçimlerde Yeşil Sol Parti’den milletvekili olmak için başvuruda bulundu.

Gazeteci-yazar Oktay Candemir Yeşil Sol Partisi Van İl Başkanlığına giderek 14 Mayıs 2023’de yapılacak olan seçimlerinde aday adaylık başvurusunda bulundu.


Oktay Candemir kimdir?


1976 yılında Özalp’ta doğan Oktay Candemir, 2003 yılında Dicle Haber Ajansında aktif gazeteciliğe başladı. Dicle Haber Ajansında çalıştığı yıllarda sayısız özel ve rutin habere imza atan Candemir, 2011 yılında KCK operasyonları kapsamında tutuklanarak cezaevine konuldu. Bir yıl boyunca Kandıra ve Silivri cezaevinde kalan Candemir, daha sonra 2018 yılına kadar HDP Van İl Basın Danışmanlığı yaptı. Son yıllarda serbest gazetecilik yapan Candemir hakkında 50’ye yakın soruşturma açıldı.


Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanına, Van Valisi ve AKP milletvekillerine hakaret etmekle suçlanan Candemir, 2020 yılında Diriliş Ertuğrul dizisini eleştirdiği twit gerekçe gösterilerek ‘Osmanlı Padişahlarına zarar vermek’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Son 4 yılda 4 defa gözaltına alınan Candemir hakkında süren 3 dava bulunuyor.Candemir, Van YYÜ Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu.


Candemir’in twitter hesabı:


 @oktaycandemir

Kaynak:SerhatNew

Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.