Haber Hattı ve Reklam İletişim : 0543 722 30 15

vansokakhaber@gmail.com

girne

Sel felaketinde can kaybı 15'e yükseldi

16 Mart 2023
Sel felaketinde can kaybı 15'e yükseldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde ağır yıkımın yaşandığı bölgeyi bu kez sel vurdu.

Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. Şanlıurfa'daki altgeçitte iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Şanlıurfa'da can kaybı sayısı 13'e yükseldi. Toplam can kaybı 15 oldu.Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Adıyaman'da bahçedeki konteynerin sele kapılması sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp olarak aranan 1 kişi ise ekipler tarafından yaralı bulundu.  


Şanlıurfa'da ise sel nedeniyle 14 kişi yaşamını yitirdi. Meydana gelen su baskınları nedeniyle 4 vatandaş hayatını kaybederken, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Abide Kavşağı alt geçidinde suya gömülen ve ekipler tarafından çıkarılan minibüste, 2 kişinin cansız bedeni bulundu. 


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir kişini daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Böylece iki kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 15'e yükseldi.Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki kuvvetli yağışların bu akşam geç saatlere kadar etkili olacağını bildirdi.


HASTANE TAHLİYE EDİLDİ


Sel felaketinin ardından su basan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören hastaların tahliyesi kararlaştırıldı. Karar sonrası çok sayıda ambulansla servisteki hastalar, kentteki diğer hastanelere sevk edildi. 


VATANDAŞLARA 'EVLERI BOŞALTIN' UYARISI


Şanlıurfa Valiliği, devam eden sağanak nedeniyle dere ve kanal yataklarına yakın evlerde ikamet eden vatandaşları, evlerini boşaltması konusunda uyararak, gerekmedikçe evlerinden ve güvenli alanlardan ayrılmamalarının önem arz ettiği belirtildi.


ADIYAMAN'DA SON DURUM


Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adıyaman'ın Tut ilçesi ile Şanlıurfa'da aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskınlarıyla ilgili açıklama yaptı.


Buna göre, Adıyaman'ın Tut ilçesinde son 24 saatte metrekareye 136 milimetre yağış düştü. 1 konteynerdeki su baskını sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olarak aranan 1 kişi ise ekipler tarafından yaralı bulundu.  Yaralı, ambulansla Tut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Cansız bedenine ulaşılan kadın da otopsi için aynı hastanenin morguna götürüldü. Sel felaketinde kaybolan son kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor. 


Arama ve kurtarma faaliyetlerini yürütmek amacıyla Adıyaman merkezden Tut ilçesine 15 araç, 14 profesyonel dalgıç, 140 arama kurtarma personeli ile birlikte toplam 346 personel görevlendirildi. Bölgedeki iş makinelerine ek olarak 10 vidanjör, 50 motopomp ve dalgıç pompa, 6 kurtarma botu sevk edildi.


ŞANLIURFA'DA SON DURUM


Şanlıurfa'ya ise son 24 saatte 111 milimetre yağış düştü. Şanlıurfa, Adana, Bingöl, Mersin, Gaziantep İl AFAD Müdürlüklerinden olay bölgesine arama kurtarma personeli sevk edildi.


Meydana gelen su baskınları nedeniyle 4 vatandaş hayatını kaybederken, 2 vatandaş için de kayıp ihbarı alındı.


Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekiplerce bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedenleri, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 


Abide Kavşağı alt geçidinde g suya gömülen ve ekipler tarafından çıkarılan minibüste, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Minibüs sürücüsü olduğu tahmin edilen, erkeğe ait cansız beden, otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 


Haber Galeri
Yorum Ekle

kod


© Tüm Hakları Saklıdır.